Ljög Leif GW vartenda ord i TV 1988?

23.10.2013
Jag sitter skakad denna oktoberdag 2013, sedan jag sett vårt gamla samtal, Leif GW Perssons och mitt, från 1988, sedan min förmodligen revolutionerande första bok i Palmeärendet, Polisspåret, utkom.
Jag ska förklara. Leif GW Persson, den gången absolut inte mumlande utan klar i rösten som en ung polisaspirant, avfärdar under filmens 23 minuter – ja, se och här själva - varje minsta antydan till misstanke mot den pågående och tämligen nystartade polisutredningen. Han anlägger en ton av förmyndare gentemot denne obotligt opolisiäre Sven Anér som tar sig friheten att skriva om ting som han inte är utbildad för, och han utnyttjar varje tänkbart litet fel i polisresonemangen som stöd för, inte att någonting pekar fel utan i stället pekar rätt: det är just underligheter och tveksamheter som i en riktig förundersökning vittnar om att allt gått korrekt till: alltför elegant korrekt är anmärkningsvärt. Och hör sen, Sven Anér!
Jag tar mig för pannan. Dels inför GW:s attityd att säga att det är just fel som blir rätt, dels, och inte minst av hans absoluta, i varje fall framförda, övertygelse att polisspåret är från första avtrycket påhittat, framfört och drivet, möjligen på jäkelskap, av denne sorglige Sven Anér.
Den positionen vore egendomlig över huvud taget, mot bakgrund av den polisundersökning som förevarit. Den blir, i dagens läge groteskt ohållbar när GW numera friskt och frejdigt går ut med det säkra påståendet att mordet framför allt begåtts inom kretsen av poliser!
Då hade jag väl rätt då, GW? Ring och be om ursäkt! GW ringer inte, han svarar mig aldrig, och han jämför aldrig den unge, rätt elegant klädde, GW med dagens mumlande polisspårsproselyt. Först tycka vitt och sen tycka svart, det är ungefär så polisrapportering kan gå till: rapporter läggs ovanpå varandra, syntes och kontinuitet saknas.
Rikspolisstyrelsens så småningom chefskriminolog framstår, med denna film i blickfånget, som direkt lögnare. För han har aldrig talat om, mellan 1997 och 2013, vid vilken tidpunkt fjällen föll från hans ögon: ”Heureka! Det var hela tiden ett polisspår!”
Det rör sig om en intellektuell oredlighet som är hisnande. GW har numera i katastrofrubriker i Expressen meddelat att han avser att lämna TV. Hans kvinnliga medarbetare tycker att detta är tråkigt. Det tycker inte jag. GW har gjort precis nog som suddare i spåren efter mordet på en statsminister. Ett grymt, solkigt mord.

Se nu filmen och dra dina egna slutsatser! http://www.youtube.com/watch?v=icxVRgZNFzw

2 kommentarer:

 1. Jag tror precis som Du, Sven, att OP mördades av en lejd polisman, AA, ur en grupp poliser som helt enkelt blivit tillsagd att röja OP ur vägen, t.ex. genom att skjuta honom på gatan en mörk vinterkväll. Uppdraget kom uppifrån av en annan grupp med höga statstjänstemän (militär, ordningsmakt, departement) i Stockholm som i vänners lag, det finns ju många sådana sällskap i Stockholm där man kan slappa av, ogillade OP. Skälet var att det var bäst för Sverige och naturligtvis dem själva att OP dog. Denna grupp kände sig trygg! Underordnade inkl. GW, vänner och bekanta och, t.ex., media, skulle aldrig komma på tanken att avslöja den för då skulle det gå illa för vederbörande. Sverige är ju rätt litet och det är lätt att se till att locket ligger på. Att använda våld var inte främmande för dessa välutbildade personer som annars är vänliga och trevliga och hyggliga. Just denna kombination, våldsbenägen, välutbildad och trevlig, hade hjälpt i karriären. Att de i princip är rätt otrevliga gangsters är en annan sak.
  Det är litet Estonia över det hela. Höga vederbörande ger några ’experter’ i uppdrag att hitta på en olycksorsak, avslaget visir!, som kan dölja den verkliga orsaken och dölja kriminell verksamhet och brott mot lag och ordning. Dessa ’experter’ gör som de blir tillsagda och deras vänner och kollegor och media vet att det är bäst att hålla tyst eller hålla med för annars går det snett för dem. Och det är tydligen bäst för Sverige att locket ligger på.
  Vi, som råkar veta bättre och har förmånen att stå utanför galenskaperna och inte behöver spela med och kanske tycker till, blir helt enkelt ignorerade eller idiotförklarade i media. Om nu GW kommer på andra tankar och inte orkar spela allan längre händer naturligtvis ingenting. Man bara struntar i honom.

  SvaraRadera
 2. Anders: "Jag tror precis som Du, Sven, att OP mördades av en lejd polisman, AA, ur en grupp poliser som helt enkelt blivit tillsagd att röja OP ur vägen, t.ex. genom att skjuta honom på gatan en mörk vinterkväll."

  En polisman var nog ett reservalternativ om uppdragsgivarna inte hittade någon med militär eller vapenteknisk bakgrund. Man har ju uppenbarligen försökt med stridspilotutbildaren Ivan von Birchan och "Johan", som intervjuats av Gunnar Wall och nu på sistone behandlats i Aftonbladet och som enligt Petra Hoffblad kanske heter Lars-Kristian Bergh, men fått negativa svar.

  Anders: "Just denna kombination, våldsbenägen, välutbildad och trevlig, hade hjälpt i karriären."

  Några av de farligaste människorna är de som kombinerar de nämnda egenskaperna. Personer med narcissistisk personlighetsstörning brukar ofta kunna göra det. Besök gärna http://samvak.tripod.com/

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"