Det kan inte bli värre!

24.10.2012.
Ett riksåklagarämbete och en rikspolisstyrelse drar sig inte för att i dag servera två olika kopior av det mest centrala tidsdokumentet i hela Palmeutredningen! Två olika kopior! Vilken kopia ska jag tro på?
Den kopia som dåvarande chefsjuristen Ulf Berg redan 1989 med klart och tydligt följebrev sände till mig? Eller den kopia, uppenbarligen  härstammande från en helt annan förlaga, som rikskriminalens Ann-Helene Gustafsson sände mig den 17 september i år? Är det bara att välja och vraka? 23-årig sanning/lögn eller nyskapad sanning/lögn.
Detta är lurendrejerier av ett slag som kan förekomma i den undre världen, bland inpiskade brottslingar, men som rimligen inte borde förekomma i rikspolisstyrelsens gentila salar. Eller hur?
Och kan saken bli värre från samtliga svenska mediers horisont? Alla är informerade, men ingen skriver, ingen talar, ingen rapporterar. Det är tydligen meningen att Sven Anér ska icke-förklaras.
En god vän skrev här om dagen nedanstående brev till ytterligare en gentil myndighet, nämligen riksåklagarämbetet, RÅ:
Jag skriver detta efter att i många år följt journalisten Sven Anér i hans kamp för att få klarhet i vad som skedde vid mordet på Olof Palme.
Sven Anér är trots sin ålder en noggrann person med de frågor han tar upp.
Det är därför obegripligt att han aldrig får svar på de skrivelser han skickar till RÅ. (ÅM 2012/0218 senast).
Om det han skriver har någon sanningshalt, borde någon typ av reaktion vara på sin plats. Om man anser att allt är lögn måste också det sägas.
Ingen kan få uttala sig på det sätt som Sven Anér gör utan att en rättsstat gör något.
Jag önskar att RÅ kan ge mig en förklaring på behandlingen av Sven Anérs uppgifter.
Ser ni dem som lögner eller finns det spår att följa upp?
Så långt skribenten. Jag läser i Aftonbladet ett inlägg i diskussionen kring de tynande papperstidningarna. Frågan ställs: Varför gör Svenska Journalistförbundet ingenting för att bromsa den här utvecklingen?
Jag skulle vilja förlänga; varför gör Svenska Journalistförbundet ingenting i Palmeärendet? Jag har tillhört förbundet som medlem sedan 1948, tidvis som förtroendevald på olika poster, och jag har på senare tid sänt upprepade propåer till SJF: gå in i denna affär, granska vad medierna gör!
Men ingenting har hänt. Samma sak gäller Publicistklubben, som visserligen inte är facklig men en viktig intresseorganisation för skrivande personer. PK tar aldrig upp Palmefallet.
Och, som jag onekligen påpekat ett antal gånger, inga medier vågar röra denna fnösktorra materia, som skulle flamma upp till ett bål om en enda oliktänkande röst finge höras. Jag sände för någon månad sedan en korrekt och aldrig motsagd version av dagsläget i denna affär till ca 30 chefredaktörer ”från Ystad till Haparanda”, som jag skrev, men ingen svarade, ingen belamrade sin tidning med text om en statsministers mystiska bråda död. Ingen enda. Hur vet alla att de måste göra likadant, dvs ingenting?
Bör inte svenska medier stötta demokratin, inte de mörksens gärningar som fyller fallet Mordet på Olof Palme?
Eller, åtminstone borde de inte, tala om för Sven Anér vilken oförbätterlig lögnare han är? Men det sker ju inte heller. Hu nej, då kunde det bli bråk, hu nej!
Men fortsätt att följa med mig in i dessa djupt kriminella irrgångar. Någonting måste någon gång hända!
Sven Anér

15 kommentarer:

 1. Mycket konstigt att journalistförbundet ej gör någonting i Palmemordet och alla enskilda journalister som ju säkert förstår att mordet utfördes ej av någon försupen a-lagare. Det måste ha utförts av en vältränad människa och skytt. Bland Palmes närmaste partivänner måste det finnas många som ej tror att Christer Pettersson mördade Palme. Jag tror att det finns många som vet varför och vem som mördade Palme. Kan det vara mannen som medverkade i Uppdrag Granskning och sitter i Riksdagen, nu som talesman i bostadspolitiska frågor för Moderaterna. Det vore en jätteskandal om det är han.

  SvaraRadera
 2. Det är högst anmärkningsvärt att Sven Anér fortsatt ignoreras av journalistkåren och att Anti Avsan samtidigt kan medverka i tv-program som Debatt på Svt.

  SvaraRadera
 3. Förstår inte denna fixering vid honom! Har de finska flickorna pekat ut honom? Är de finska flickorna seriösa så är det väl bara att de slår på närmaste dator och googlar på honom när de vet vad han heter? Var det han de såg??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de finska kvinnorna har inte pekat ut Avsan. Det var en journalist vid namn Olle Alsén (avled 23 dec. 2011) som ansåg att Avsan var Dekorimamannen.

   Radera
 4. Hej SA!
  Det råder ingen tvekan om, att fallet med flickorna Anki och Annelie, tyvärr tveklöst är planterad desinformation!

  SvaraRadera
 5. Det råder tyvärr ingen tvekan om att fallat med flickorna Anki och Annelie är planterad desinformation. För rätt lösning gå in på: http://palmemordetlost.webblogg.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mördaren lever och kände både Christer Pettersson och polisen.

   Radera
  2. Ja, det är korrekt att han kände Christer Pettersson och polisen. Han sa att poliserna var de värsta brottslingarna. På den tiden fanns den så kallade baseballigan.

   Radera
 6. Den största Desinformationen kommer från Säpo och Polisen.
  Varför skulle finska flickorna ha hittat på detta?
  Polisen blir ju så skitnödig att det ska komma fram dom är inblandade så Ölvebro måste hålla 8 förhör med dessa flickor och även hör och häpna göra en husrannsakan.
  Som krille själv sa han är ingen Mördare han är en dräpare och den här personen han dräpte hade tydligen börjat bråkat med honom, tydligen var dom 2 st och så gick det som det gick.Löjligt hävda det skulle vara Krille pga det han gjort.Kolla bara vad BaseBoll Poliserna gjort sig skyldiga till mord i ett förhörsrum misshandel osv osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De finska flickorna har säkert sett något. Det finns dock inga bevis på att det är den moderate riksdagsmannen de ser. Sven Aner som är en synnerligen bildad man borde ju någonstans förstå att det går inte att vara riksdagsman, domare och allt vad det innebär i arbete och engagemang och samtidigt veta att man mördat någon. Anledningen till att Sven Aner inte får några svar från honom eller polisen är att det hela naturligtvis är befängt från början. Hittar inte något ställe på hela nätet där det finns bevisat att flickorna verkligen pekar ut just honom. Det hela vore ju enkelt att ordna, flickorna kan själva titta på nätet och peka ut honom, de kände ju igen honom...de är inte trovärdiga.

   Radera
  2. Säkert sett något, ja då skulle ju Polisen ha hållt en vittnes konfrontation med finska flickorna och Avsan men något sådant sker aldrig, grovt tjänstefel säger jag.
   Haha ska det va något försvar att Avsan inte skulle kunna va mördaren för han är Politiker.
   Han är ju inblandad det står ju ganska klart, inget giltigt Alibi heller.
   Tror du Finska flickorna skulle vilja peka ut någon när dom redan har blivit utsatt för husrannsakan av Ölvebro samt så sägs det att Ölvebro gapat och skrikit åt dom.Ölvebro har nog sett till dom finska flickorna förblir tysta ska du se.Sven Aner mfl blir ju hotade så sent som år 2007 så nog är Palme Mordet hott stuff fortfarande för det är ju många Mord inblandade med det, typ Domino Effekten skulle kunna ske om det Palme Mordet vart uppklarat.Samt vad skulle finska flickorna vinna på att gå ut med nåt idag, dom vet ju hur illa Polisen beter sig och räknar nog knappast med någon hjälp därifrån.

   Radera
 7. Anonym 9 nov 2012 00:54
  Du skriver att "han sa att poliserna var de värsta brottslingarna..."det låter nästan som du skulle veta vem som är mördaren...? Tror inte något vet det så långt efter tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så lätt för en brottsling att hela livet hålla tyst om ett brott, vare sig det rör sig om ett mord eller något annat. Det kan vara p.g.a samvetskval, men den här mannen har inte det. Tiden som har gått spelar ju faktiskt ingen roll när gärningsmannen lever och inte håller tyst. Man har fått höra på hans Palmehat och rasist är han också även om han har vänner som är från utlandet. Poliser i Baseballigan var hans kompisar och de delade hans åsikter. Han hade både motiv och möjlighet till mordet. Han är jägare, militär, har polisbehörighet, arbetat på säkerhetsföretag. Så vana vid att skjuta har han. Snälla, skriv inte namnet på honom så att inte han eller någon av hans vänner ser detta.

   Radera
  2. Jag vet i alla fall inte vem du syftar på.
   Vad skulle dom kunna göra om du skrev deras namn.
   Avsan gör ju inte ett skit mot Sven Aner.

   Radera
 8. Någon här som vet vad restaurangen hette där Christer Pettersson satt och söp strax innan och under mordet som Leif GW säger. Var det verkligen Oxen?

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"