Jag lever i ett spindelnät

20.6.2012.
I dag känner jag mig inspunnen i ett spindelnät – och vem är spindeln? Spindlarna? Jag nås inte av brev som har skickats till mig, och brev jag skickar till olika offentliga instanser kommer inte fram, jag blandas in i inkassoärenden sedan ett förklarande brev aldrig fick komma fram.
Detta sätt att leva är inte muntert, det kan jag försäkra. Det har varit hårt nog ändå, under perioder då jag inte känt mig direkt övervakad, men dagens läge är förstås svårt, avgörande svårt, och naturligtvis överväger jag att låta spindlarna vinna, när de nu har övertaget.
Vänskapsband spänns, och blickar blir sneda. ”Kommer dina brev inte fram, säger du? Och tre stycken? Ja jag säger då det – är du riktigt säker? Brev kommer fram…”
Min värld är inte någon vanlig värld. Jag har blivit den ovanliga världens fånge, med vårt Hjelmbergstorp omdöpt till Guantanamo. Jag är inte hörd och inte dömd men befinner mig ändå i den orangefärgade overallen.
Kan jag då inte klaga, leva upp himmel och jord? Jag har inte gjort annat än klagat, sedan hösten 1986, men jag har inte sett någon förändring, ”ansökan beviljas ej”. Hela övervakningshistorien, med de saboterade DVD-skivorna, tittade  polis och åklgare ju som hastigast på men fann att ingenting utanför lagen hade inträffat, o nej, skulle bara fattas det.
Att på nytt nalkas stingsliga poliser och åklagare känns enbart kontraproduktivt.
Är allt dystert då, Sven? Inte riktigt. Bo Johannesson, som arbetar på Mora Tidning och som varit Palme-Nytt-prenumerant sedan 1993, skriver i sin kolumn i tidningen – tänk om sådant finge plats i medier större än Mora Tidning!
KRÖNIKA EFTERTANKAR   Mora Tidning den 8 juni 2012.
Mikrad dvd eller slump?
JAG SYNADE DVD.N NOGA. Höll den mot snett fallande ljus. Ingen synlig åverkan. Allt såg normalt ut. Den stoppades in i spelaren. Jag tryckte på Play.
Det är med stor fascination som jag följt Sven Anérs arbete för att hitta sanningen om mordet på Olof Palme. När de stora och resursstarka medierna gäspat stort och låtit dammet lägga sig över vår tids största mordgåta, har den snart 91-årige före detta DN-journalisten oförtrutet kämpat vidare. År efter år har han mötts av ickesvar, vilseledande svar, dumma svar eller inga svar alls på sina otaliga skrivelser och frågor till olika myndigheter under åren, men vägrat ge upp.
I NYHETSBLAD, böcker, numera även på Youtube och sin blogg, har han noggrant byggt samman sin version av mordet och även namngivit den som sköt. Och det namnet är inte Christer Pettersson om nu någon fortfarande skulle tro det. Anér har likt matadoren på julaftonen vädjat om strid, om att bli åtalad för grovt förtal av den utpekade för att den vägen få fakta på bordet vid en rättegång, men förgäves.
FÖRST NU TYCKS även andra ha insett att något är fel. Den alltid stridbara Inga-Britt Ahlenius säger att polisutredningen borde nystartas och granskningen ske från andra aspekter. Likaså idkade förre justitiekanslern Göran Lambertz självkritik häromveckan i Upsala Nya Tidning efter att till slut ha läst granskningskommissionens kritik av att polisspåret inte utretts ordentligt.
I SIN SENASTE BOK Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme lägger Sven Anér fram nya och märkliga uppgifter, underbyggda av pressbilder från mordnatten. Om detta berättade han vid ett dvd-inspelat möte på en bygdegård i Uppland. Intresserade hörde av sig och beställde kopior, men i stället för information bjöd skivorna på obehagliga överraskningar
ALLRA VÄRST VAR DET för den person som erhöll sin dvd ”repad på längden och tvären”. Han ringde Sven Anér och fick en ny, men också den var repad och ospelbar. Nytt samtal, ny dvd. Och även den tredje visade sig vara utsatt för åverkan. Andra fick inga skivor alls.
PLAY-KNAPPEN var intryckt. Spelaren laddade och laddade den till synes oskadade dvd:n – tills ordet ”skrivfel” dök upp i rutan. Jag lät en bekant med stor kunskap på området undersöka skivan. Han hade aldrig sett en dvd med en så skadad information, det var som om den legat i en mikrougn.
HJÄRNSPÖKEN? SLUMPEN? Konspirationsteorier? Lättast att tänka så. För inte kan väl en ensam envis 90-åring vara något ofattbart stort på spåren, något som skulle få landet att skaka i grunden?
Bo Johannesson
NOSTALGISK HUMANIST från Öfre Gäldet, som gillar engelsk fotboll, historia och 60-
OK då. Jag fortsätter väl ett tag till, i min orangeröda overall. Så håll er på alerten, spindlarna! Missa inget telefonsamtal till barnbarnets födelsedag, missa inget brev till Göran Hägglund – Hägglund, ja! Han kanske aldrig fick den långa skrivelse du just har läst, Han får den igen nu, och utan avsändare på kuvertet. Om nu det hjälper.
Sven Anér, inne i nätet.

23 kommentarer:

 1. All heder till Dig Sven, som outtröttligt slagits mot korruption, mörkläggning, lögner, myndighetsmissbruk m.m. Jag tvivlar inte alls på att det är precis så som du skriver i dina inlägg, snarare tvärtom.
  Jag hoppas att också svenska folket någon gång får reda på sanningen om våra kära politiker, poliser m.fl.
  Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Sitä kutsutaan naiiviutta.

  SvaraRadera
 3. Har palme gruppen kollat upp vad Anti Avsan o Leif Thell, Tomas Plitz gjorde på mordnatten eller skiter dom i det kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de har de gjort och det står utförligt redovisat i granskningskommissionens rapport

   Radera
  2. palme gruppen skyddar dessa 3 herrar hela tiden,deras albi är falskt dom var ju på Sveavägen när skotten föll o vi vet vem som höll i VAPNET....

   Radera
  3. Anneli och Anki har ju faktiskt pekat!!! ut Avsan som dekorimamannen... o han som står där är väl Palmes mördare? eller har jag missuppfattat fel? sen om Avsan var där av en annan orsak vet jag inte, men han är ju utpekad!!!

   Radera
 4. Carl Stålb.26 juni 2012 16:12

  Anonym den 26 juni 2012 13:50:

  Nej, det har de inte alls gjort. Det är Olle Alsén som påstått att Dekorimamannen skulle vara identisk med AA. Läs på lite.

  SvaraRadera
 5. Läste om modiga Jeppson. Intressant att jämföra med t.ex skandiamannen i hur man valt att lägga pussel. Vem visste då att makarna Palme skulle passera just skandiahuset......? Dessutom kan man avfärda direkt att Olof gick till vänster om Lisbet som en struntsak? Jeppson trodde att han följde efter GM men kan man vara helt säker på att han tog rätt?

  SvaraRadera
 6. Anneli och Anki has säkert tillgång till Internet och de är enkelt att Googla Anti Avsan.
  Kan dom bekräfta att de är han? De är några år sen män med de typiska utseendet och stirriga blick han har lär de knappast vara så svårt att erindra sig.Hans ansikte är tillgängligt för hela världen att se, de borde Sven bemöta och förklara...Han borde vara den första som skickat kvinnorna en bild på AA och frågat, eller???

  Det inspelade mötet med Sven Aner på byggdegården i Uppland borde kunna läggas ut på YouTube.

  SvaraRadera
 7. Till Carl Stålb. Du skriver att dom ej inte har pekat ut Avsan, men varför ska dom hitta på en sån alvarlig sak? Jag tror själv att det var AA som döda palme men det är jag det. Undrar om vi får veta den RIKTIGA sanningen vem som stod i hörnet på DEKORIMA? o sköt Palme.

  MVH ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
  Svar
  1. Carl Stålb.27 juni 2012 10:17

   Jag skriver inte att de två finska flickorna hittat på något. Det jag skriver är att de två finska flickorna aldrig har pekat ut Avsan. Det är Olle Alsén som dragit slutsatsen att den mannen de beskrivit skulle vara Avsan. Förstår du vad jag skriver?

   Radera
  2. Carl Stålb. jag fattar vad du skriver!!! Vem mörda Palme enligt dig då? Som jag fattar det !! så tror du inte på Avsan som Mördare?

   MVH ULF G NORRKÖPING

   Radera
  3. Det vara bara den ena flickan som kände igen den sk dekorimamannen.

   Det var Olle Alsén som undrade om det kunde vara Anti Avsan som hon åsyftade. Det kunde det knappast vara eftersom hon visste att han åtminstone inte var polis.

   Känns som att bara för man inte kan peka ut någon mördare och leda det i bevis så måste det bara vara Herr Avsan.

   Hade det varit han så hade det väl varit den enklaste sak i världen för henne att peka ut honom. Med tanke på allt ljus som riktats mot moderate riksdagsmannen.

   Radera
 8. Med Riktiga sanningen menar jag att Palme gruppen TALAR!! om för svenska folket vem som sköt Palme. PALME gruppen vet ju vem det är enligt min åsikt...Sanningen måste komma fram hur ont det än gör. Kolla i USA där man än idag spekulerar vem som sköt JFK. Där kom man fram till att det var Lee Oswald som sköt JFK 1963, när det var CIA själva som döda JFK, men det är enklare att skylla på 1 kommunist och en missbrukare det blir enklare för dom att tala för oss medborgare att det är dom som är Mördarna, när det i själva verket är de själva som har planerat mordet och utfört det. trevliga Poliser det finns och de ska skydda oss!!!

  MVH ULF G NORRKÖPING

  SvaraRadera
 9. Eftersom jag låg och sov,när Olof Palme brådstörtat dog, så har jag 2 "teorier".: Det var en man,som bodde i närheten,som kände sig utfrysen av samhället.Det var en som arbetade för Säpo ,svensk el. ursäkta,utländsk. Någon av dessa två,något annat kommer inte i mina tankar.

  SvaraRadera
 10. Hvordan kan så mange her på siden på forhånd dømme Anti Avsan, når han ikke negang er blevet udpeget af hovedvidnet - den finske kvinde?? Det hele står og falder med, hvad én person har set....og ved vi egentlig med 100 % sikkerhed, hvem det er hun har set! Hun har jo aldrig selv stået frem og sagt, at det var Anti Avsan. Ikke så vidt jeg ved.

  SvaraRadera
 11. Följ länken så får Ni höra något som ev kan vara av intresse:

  http://play.radio1.se/catchup/clip/7208

  SvaraRadera
 12. Jää jä jä...

  SvaraRadera
 13. Varför pratas det så lite om skandiamannen numera? Han är väl också död nu sedan några år tillbaka, så därför behöver man väl inte ta så mycket hänsyn. På ett känt internetforum går det att läsa idag att det på brottsplatsen kort efteråt även fanns en person klädd i en poplinrock. Man menar att det ligger nära till hands att tro att det var samma person. Men kanske ändå inte så konstigt om polisen uteslutit honom från utredningen då han mest verkar ha ställt till med en massa oreda. Men nu är han som sagt död och ingen kan nog hitta något nytt mer angående honom

  SvaraRadera
 14. Det finns nu foton på Tom Floberg på Petra Hoffblads hemsida (under en massa reklam och mellanrum däremellan).

  SvaraRadera
 15. Om det hade varit precis tvärtom, att Olof hade klarat sig men inte Lisbeth och Olof hade pekat ut Pettersson som GM.Tror ni att man hade låst in Pettersson då?
  Det tror jag.

  SvaraRadera
 16. Till Anonym 2 juli 20.51 det var inte Christer som döda palme då ska han frikännas eller hur? L Palmes vittnesmål tror jag är påhittad hon har ej sett mördarens ansikte det gick ju blixsnabbt när O Palme blev skjuten.LPalme har kommit för lindrigt undan i detta hemska som hände 28 feb 86. Polisen skulle ha pressats henne vad hon egentligen såg på mordnatten.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"