Skammens tystnad – men välkomna till Tuna!

11.11.11. Den enda, absolut enda aktivitet som i dag pågår kring skammens svarta Palmeärende är Lenas och mina rundkörningar med gröna affischer till Tunabygdens brevlådor och anslagstavlor. Mordet på en statsminister, som rimligen borde ha maktens och myndigheternas och mediernas högsta prioritet, överlämnas med varm hand till ett par privatpersoners initiativ.

Just nu är det förstår mycket spännande att gissa: hur många kommer till Tuna Bygdegård lördagen den 19 november klockan 13? Att veta är omöjligt, men människorna i den här trakten hittar sedan årtionden tillbaka till sin röda bygdegård, som symboliserar envist självstyrelse här ute i Olands gamla härad.

Jag har varit här tidigare några gånger. Bland annat då jag visade den tyska filmen om Palmemordets komplikationer – ja, själva visningen blev komplicerad. Carl Lidbom dök upp, vilket blev ett utropstecken; uppenbarligen var han rädd för mina kommande avslöjanden. Och ljudanläggningen krånglade, så att jag fick kämpa mig igenom en mycket hemgjord sändning.

Vi har nyligen haft ett stormöte i Tuna Bygdegård med organisatörerna av den nya 400 kv-ledning som planeras, flera hundra personer. Vi är rädda för vad som kan komma att hända, risker för vår hembygd. Nytta också,  förstås, el är ett tveeggat svärd.

Bygdegården är bl a också bastu och skolans gymnastiksal och sköts av frivilliga, ett tungt och varmt redskap för bygdens sammanhållning. Få se hur en stor samhällsdebatt kommer att slå. Ni är alla välkomna, även från Uppsala eller varför inte Stockholm. Ta sikte på Alunda och ta av vägen ner till Almunge så dyker bygdegården upp på höger hand efter en halvmil – välkomnna!

Det avgörande beviset, bilden av Lisbeth Palme i ”fel” kappa vid ”fel” bil kommer att visas i megaformat. Skammens bild,

Sven Anér

2 kommentarer:

 1. Vad gäller LPs inblandning (om ditt pusselläggande stämmer) undrar jag om det
  skulle kunnat ske genom tvång, hot av något slag. LPs uttalande i intervju från P1 skulle kunna
  peka mot nåt sånt, eller??? Se
  www.expressen.se/nyheter/1.2347020/lisbet-palme-jag-har-ju-identifierat-mordaren

  SvaraRadera
 2. Jag säger bara...Lisbet Palme,hennes första uttalande, var att hon kände igen mördaren,som en bekant. men hon kunde inte identifiera vem det var.Sedan klev ju Hans Holmer in som den person som fick henne att bli manipulerad, och vilseledd.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"