Infiltratörer, Palmemord – samma häxkittel?

24.11.2011.

Statsåklagare Nils-Erik Schultz.

Jag såg med oro och förbittring reportaget om den utlämnade infiltratören. Kan vi ha en myndighet, Säpo, som sätter sig över alla lagar, som röjer i allt vad social trygghet heter? Skattelagar? Bah, det är ingenting för oss, för vi är finare än tåget, finare än kungen…

Jag har som du säkert vet arbetat med journalistisk bevakning av Palmeutredningen allt sedan hösten 1986 Jag gick in i pensionsåldern det året, men har inte låtit åren hejda mig,

Jag inser att ditt engagemang i infiltratöraffären knappast har gynnat dig i alla byråkratiska kretsar, och mitt eget engagemang, fronderande mot varenda instans inom rättssamhället, har naturligtvis inte heller gynnat mig.

Jag bifogar några texter som ger en bakgrund, ett nuläge och en framtidsutsikt, den senare mycket mörk.

Men det är när jag ser på självständiga statstjänstemän av din sort som framtidsutsikterna har en tendens att ljusna en aning i kanterna.

Alltnog: jag bifogar:

A. Ett ex av andra upplagan av min bok ”Palmemordet: Affären Anti Avsan”, 2009. Bokens uppgifter har aldrig av någon instans blivit dementerade, framför allt inte den direkta mordbeskyllningen mot polisen, domaren och riksdagsmannen Anti Avsan (sidan 200). Jag har vid flera tillfällen ställt den konkreta frågan till vice RÅ Kerstin Skarp, förundersökningsledare: ”Sköt Anti Avsan Olof Palme?” Svaren har blivit ickesvar: ”Detta är hemligt eftersom förundersökningssekretess råder”.

Den svenska allmänheten är inte betrodd med sakuppgifter avseende ett mord på en statsminister.

B. Ett sammanfattande blogginlägg 1.3.2010

www.svenanerpalmemordet.blogspot.com

”Det största brottet. Palmemordets tystnad.”

Inlägget ger information samt frustration.

C. Brev 4.11.2011 till RÅ med begäran om kommentarer till 22 specificerade frågor kring Dekorima/Sabbatsberg. Brevet är ännu i dag inte besvarat, vilket måste betraktas som en stor oförsynthet mot, inte i första hand mig, men mot de ca 40 som kom till mötet på Tuna Bygdegård, samt, förstås, mot hela Sveriges befolkning som uppenbarligen inte är betrodd med minsta lilla informerande smula från riksåklagareämbetets bord.

Det ca 2 timmar långa Tuna-mötet filmades. Jag överväger i dag hur det färdiga materialet ska distribueras. Antagligen kommer jag att gålla det tillgängligt i form av en DVD.

D. Jag avslutar med vad som blev mötets final, en möjligen patetisk men djupt känd envoi: sitter vi i vår egen rävsax? Kan något göras? Kan t ex Reinfeldt övertygas om att Affären Anti Avsan, med en mördare på hans egen länsbänk, är en affär värd att granska?-

Infiltratörer har dött. Även efter Dekorima har människor dött. Inte bara Olof Palme, utan också poliskommissarien Lars Christianson, djupt involverad i Dekorimahändelserna (dog ung), Ingvar Heimer, enskild mordutredare och god vän, samt Christer Pettersson, oförklarat död inne på ett sjukhusområde. I inget av dessa fyra fall har kompletta obduktionsprotokoll presenterats, trots yrkanden upp till regeringsrätten.

Varför slår inte Sveriges jurister larm?

Jag ber dig alltså om hjälp, på min väg mot det nittioförsta året! Vad för hjälp? Kanske begäran om en radikalt ny, förutsättningslös och opartisk förundersökning. En kort bakgrund: Anti Avsan blev efter sju månader hörd endast snabbt och upplysningsvis, vid ett enda tillfälle, och han konfronterades aldrig med de båda unga kvinnor som sett honom vid Dekorima. Sex fotografier visades efter ett halvår upp för Anki, den ena av de båda unga kvinnorna, men bland dessa sex fanns ingen bild av Anti Avsan, då,1994, på god väg att bli domare och moderat riksdagsman.

Så ska en slipsten dras, för så går det till i krig! Och dementera aldrig Sven Anér, det blir bara besvärligt!

Med engagerad, vänlig, oroad men trots allt kanske förhoppningsfull hälsning!

Sven Anér, Karlsrogatan 85 A, 752 39 Uppsala. 018-15 12 79.

4 kommentarer:

 1. HEJ SVEN jag håller på totalt när det gäller PALMEMORDET du borde bli utredare för PALMEGRUPPEN du har nämligen VILJA!!!! att vilja lösa det hemska som hände 28 feb 86

  SvaraRadera
 2. Hej. Instämmer verkligen i ovanstående kommentar. Måste vara mycket skumt eftersom ingen av de stora tidningarna, Aftonbladet, Expressen m.fl. verkar bry sig om detta. Även det är en jätteskandal liksom hela hanteringen av Palmemordet. Alla inblandade har all anledning att skämmas över hanteringen. Ett statsministermord borde ju vara något som alla borde vara intresserade av att det blir uppklarat, men de är väl så inblandade i det på olika sätt allihopa, att sanningen tål ej se dagens ljus. Jag tror att Carl Lidbom visste vad han talade om då han sa att: "Får svenska folket veta sanningen om detta så blir det en chock" och dessutom om mördaren sitter i Riksdagen. Kommer det ut så får väl Regeringen och många andra lämna sina jobb direkt och vilken skandal för Moderaterna att en Statsministermördare blivit vald till Riksdagsman?

  SvaraRadera
 3. Jag gissar att SÄPO läser väl allt på denna sida och även om vi är många som skriver anonymt så utgår jag från att de vet vem jag är. Jag minns då jag 1996 hade börjat ett nytt jobb och skrivit en anonym insändare i ortstidningen om Palmemordet som samma dag den var i tidningen, hade jag just kommit på jobbet och slagit på datorn så står en (SÄPO)polis och tittar in genom skyltfönstret på mig. Så vi kan nog aldrig vara anonyma för SÄPO, men även för SÄPO så borde ett statsministermord vara så hett och allvarligt att sanningen måste fram. Även jag föstår att varje land har ett SÄPO. Det måste vi tyvärr ha i denna sjuka värld. Men alla i SÄPO är väl inte Moderater. Sossarna där borde väl ha intresse av att sanningen kommer fram tycker jag, eller hur??

  SvaraRadera
 4. Detta är en stor skam för hela Sverige. Att bara ett fåtal svenskar är intresserade av att veta vem som mördade Statsministern och partiledaren Olof Palme. Eftersom Christer Pettersson blev frikänd för mordet, så är det ju någon annan som är mördaren och det borde ligga i Medias intresse att få veta det. Polisen verkar ha tagit semester. Undrar hur det varit om det varit en (M)-Statsminister som blivit mördad?

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"