Lisbeth Palmes medverkan

9.8.2011.

Leif GW Perssons avslöjande i februari år, aldrig ändrat eller dementerat, att mordet på Olof Palme skedde ”inom en konspiration av poliser, militrer och säkerhetsfolk” medför ett helt nytt scenario vid Dekorima.

Tidigare har det handlat om en fristående gärningsman, som rimligen inte tagit ngra speciella hänsyn i sitt mördande. Men ändå skonat Lisbet Palme? Den frågan har aldrig ordentligt besvarats på myndighetshåll annat än att gärningsmannen visst hade försökt skjuta ihjäl Lisbeth Palme – men misslyckats.

För det ändamålet har en hela tiden ohållbar lögn mobiliserats: det påstådda skott där kulan ska ha träffat Lisbeth Palme i mockakappans ryggparti, passerat utmed hennes T-shirt och försvunnit genom ett utgångshål i mockakappan, allt detta utan att uppenbarligen ens missfärga T-shirten; den ”baddande svågern/dermatologen Nilzén skulle självfallet ha slagit larm om han upptäckt en skada på T-shirten. Det gjorde han inte.

Men ett dylikt agerande från gärningsmannen stämmer ju helt med vad som varit att förvänta från en person ur den av Leif GW Persson anvisade konspirationen. Den varklige gärningsmannen måste ju ha haft klar order: skjut endast Olof Palme, varför Lisbeth Palme aldrig behövt vara orolig för egen skada.

Om jag då går ett steg vidare, Hon vet, när hon följer Sveavägens östra trottoar söderut, mot Dekorima, att den väntande skytten måste tillhöra konspirationen. ”Vet”? Därför att, eftersom det från första början handlar om en konspiration är det omöjligt att tänka sig att Lisbeth Palme inte vore informerad om denna konspiration.

I stället följer hon till punkt och pricka de instruktioner hon måste ha fått på förhand från konspiratörerna:

Gå rakt mot Dekorimahörnan, du behöver inte vara rädd, ingenting kommer att hända dig. Men vi kommer efteråt att låtsas att en kula träffar din mockakappa och fortsätter ut genom kappan utan att du skadas. Mockakappan hämtar vi sen upp när du åker med Olof i ambulansen till Sabbatsberg. Du byter kappa på vägen så tar vi hand om mockakappan, det behöver du inte bekymra dig om.

Och hela hennes agerande efteråt stämmer. Hon säger uppenbarligen aldrig ” tänk att inte jag blev skjuten också”, och när Åke Nilzén baddar hennes rygg, där han bara ser ”en rodnad” nämner hon inte att hon skulle ha blivit påskjuten; varför inte? Har hon varit rädd att inte låta trovärdig?

Lisbeth Palmes viktiga roll i detta drama har förstås varit att se till att Olof Palme kommer fram till sin mördare, och den rollen har hon skött perfekt. Föreslagit Olof att de ska korsa Sveavägen och titta i SARI-boutiquens skyltfönster, sett till att de stannadaë kvar på Sveavägens östra trottoar, lett Olof ända fram till Dekorimahörnan, där hennes insats vore avslutad.

En ytterligare avgörande hjälp till sina medsammansvurna blir ju sedan, efter nära gre år, Lisbeth Palmes halsstarriga fasthållande vid Chrisater Pettersson-konceptet, sedan hon i förväg informerats om att hon ska peka ut ”en A-lagare”. Redan detta, fullt bevisade tips från åklagare i ärendet har hela tiden framstått som otroligt. Med den av Leif GW Persson avslöjade konspirationen blir detta sena händelseföloo helt logiskt.

Lisbeth Palme medsammansvuren? Ja, jag finner, efter Perssons inträde i handlingen, ingen annan  tänkbar lösning, och jag övelämnar härmed denna mycket klara anklagelse mot Olof Palmes efterlevande änka Lisbeth Palme till vice rilsåklagaren Kerstin Skarp, som är förundersökningsledare i den aktuella förundersökningen.

Skulle RÅ finna att jag genom denna skrivelse gör mig skyldig till falsk anklagelse enligt Brottsbalken 15:6, eller gör mig skyldig till annat brott, utgår jag från att RÅ kommer att föranstalta om juridisk process. Jag skulle självfallet välkomna en juridisk process där all förundersökningsdokumentation per automatik bleve offentlig.

Jag önskar RÅ:s snara svar, jämte dnr samt namn på handläggare.

Sven Anér, Öster Edinge 271, 740 10 Almunge. 0174-500 66.

7 kommentarer:

 1. Modigt Sven.
  Jag är helt enig med dig angående frågeställningarna runt Fru Palme.
  Och jag hoppas det är fler som vill visa det genom att lämna kommentarer här.
  Även Anita Gradin.

  SvaraRadera
 2. Du är inne på rätt spår SA.Mårten Palme, och hans mamma, har initialt lämnat helt andra vittnesuppgifter, mordnatten, än vad de lämnat , vid rättegången mot CP.Deras vittnesmål, är inget annat än ren mened.Att sedan Mårten, engagerar sig som han gör,och i rikspressen riktar stark kritik mot LGWP, för hans övertygelse,om vem som ligger bakom detta mord. Att Mårten,identifierat, bland 200 utvällande personer, från Grand,en, och att det dessutom skulle hålla "hela vägen fram"till att denna person skulle vara mördaren,är minst sagt löjeväckande.Det är en ren skam för honom, att han deltar i detta spel, och inte går ut till sveriges befolkning, och delger dem den absoluta sanningen.Och där behöver han inte "förklädet" Clas Borgström.

  SvaraRadera
 3. Sven,
  Vilket motiv hade Lisbet Palme för att leda sin man till slaktbänken? Så länge som du inte presenterat ett trovärdigt svar på denna fråga så måste jag avfärda din hypotes som ett rent fantasifoster.

  SvaraRadera
 4. Hej Sven, hoppas innerligt att detta påhopp endast är ett trick för att äntligen få igång en juridisk process. Det skulle vara sorgligt om du också föll in i de galna Krantz-liknande tok-konspiratörernas skara. För det är du alldeles för skicklig.

  För du kan väl inte på allvar tro på detta inlägg?

  SvaraRadera
 5. Fanns möjligen en "plan B", där en alternaiv mordplats också kunde ha förberetts, om OP och Lisbeth hade vaölt att inte korsa Sveavägen? Det fanns ju Walkie-Talkies i något hörn också på andra sidan. Att familjemedlemmarna själva skulle ha varit involverade i en konspiration förefaller tämligen otroligt.

  SvaraRadera
 6. Otroligt pinsamt Hr Aner. Vad är detta för logik?
  Citat
  "Hon vet, när hon följer Sveavägens östra trottoar söderut, mot Dekorima, att den väntande skytten måste tillhöra konspirationen. ”Vet”? Därför att, eftersom det från första början handlar om en konspiration är det omöjligt att tänka sig att Lisbeth Palme inte vore informerad om denna konspiration!"
  =>
  Rena Kranz-nivån!

  SvaraRadera
 7. Hej, Sven

  Undrar om du har en e-post adress?

  Min fundering ligger i vad GW-Persson sagt. Att det inte kommer att kunna komma en fällande dom. Att även om det framträder en gärningsman som kan uppvisa ett mordvapen och tillhörande kulor som kan matchas till detta, samt framlägga hela historien etc. etc, så kommmer det inte kunna leda till en fällande dom beroende på att ett försvar skulle direkt kalla Lisbet Palme som vittne, och fråga om mannen är den som hon såg på Sveavägen den 28 februari 1986. Och eftersom hon vittnat under ed två gånger om Christer Pettersson så kommer hon att svara nej, och "case is closed".

  Eller vad skall man förvänta sig om det hela skulle börja luckras upp?

  En som beundrar ditt arbete och tror att du har rätt.

  /Olof Ekesäter (olof86@hotmail.se)

  P.S. Skriv gärna till min epostadress om du finner det lämpligt.
  D.S.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"