11.11.2009.
Maria Wetterstrand, Riksdagen
Angående Anti Avsan.

Maria – Jan Lindholms engagerade interpellation och interpellationsinlägg i kammaren rörande Anti Avsan gav förhoppningar, som tyvärr ännu inte har infriats till fullo, och jag ber dig nu att se på denna synnerligen allvarliga sak. Peter har under de senaste åren fått motsvarande information.

Ingenting i detta ärende har någon gång gett mig anledning att ompröva min inställning: Anti Avsan sköt Olof Palme. Och på senare tid har Avsan fällt uttalanden som kan peka på att han inte längre kan stå emot de anklagelser som riktas mot honom. Sålunda har han till en i ämnet engagerad politiker sagt att han inte avser att stämma undertecknad Sven Anér för grovt förtal, eftersom ”han (Avsan) i så fall finge dras med denna fråga under hela livet”, ett märkligt ologiskt yttrande som öppnar perspektiv.

Jag bifogar brev, jämte bilagor, från den 28 oktober i år, ställt till RÅ, rikskrim och polisförbundet; inget av breven har besvarats, sålunda inte heller mina frågor rörande ”MOP 86”, kanske ett av de kusligaste inslagen i denna kusliga affär.

Brevet ger aktuell sammanfattning av ärendet, och jag ber dig läsa, kommentera, agera. Om jag någon enda gång fått besked från t ex Reinfeldt eller RÅ eller rikskrim att ”du har fel, Sven Anér”, skulle jag självfallet ha ändrat strategi, på ett eller annat sätt. Men varken Reinfeldt eller rikskrim har svarat, medan RÅ då och då sänder mig brev där det hänvisas till påstått rådande sekretess; det är allt. Aldrig en dementi.

Miljöpartiet gav ut en press release två dagar före den aktuella remissdebatten; bifogas. Kan jag tolka den releasen som att partiet ställer sig bakom Jan Lindholms interpellation, eller rörde det sig om en mera rutinmässig info?

Vad jag önskar, Maria, är förstås att du och partiet går i bräschen för en noggrann undersökning av denna affär, kanske enligt denna linje:
Frisläpp, inledningsvis, all förundersökningsdokumentation avseende den s k Dekorimamannen (granskningskommissionens benämning), varvid bl a de båda unga ”finska” kvinnornas hittills i praktiken okända åtta förhörsutsagor blir kända och kan sprida ljus över Olof Palmes sista minuter i livet.

Då riksdagen 1993/94 beställde den s k granskningskommissionen av regeringen förutsattes explicit att granskningen skulle ske under full öppenhet. I stora stycken inträdde i stället stor slutenhet, vilket enligt min mening känns skrämmande. Starta med kravet på öppenhet, så kan ju anklagelserna mot Avsan, refererade av Jan Lindholm, preciseras i den efterföljande debatten – en debatt som måste komma!

Mycket tacksam att höra från dig!
Din tillgivne
Sven Anér, Karlsrogatan 85, 752 39, Uppsala. ./. Bilagor.

8 kommentarer:

 1. Hej!

  Hur har det gått med åklagaren Göran Hansson i Gbg?

  Mvh/J

  SvaraRadera
 2. Jag misstänker att många av de sammansvurna darrar en del nu. För att inte tala om Anti. Han riskerar naturligtvis att råka ut för en oförklarlig dödsolycka.

  SvaraRadera
 3. Engligt Avsan & Co. finns det förstås inget
  nazistiskt hot. Skulle DE SJÄLVA hota någon?
  Däremot är Sven Aner kommunist som Palme var!
  Vad säger Henry Kenamets?

  SvaraRadera
 4. Visst riskerar Anti att råka ut för en oförklarlig dödsolycka. "De egna" fixade
  Cukurs i Brasilien. Och Bandera i Munchen.
  Såväl Ustasja som Daugavas Vanagi som Mykola Lebeds
  Sluzba Bezpecky har genomfört liknande
  operationer.

  SvaraRadera
 5. Och vem mördade JFK? Men ställer man ens frågan blir
  man idiotförklarad. Av sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Och vem mördade JFK?"

   James Files. Charles Nicolettis skott som träffade snett bakifrån nästan samtidigt hade förmodligen också varit dödande.

   Radera
 6. Theodor Oberländer och Mykola Lebed fick den
  "ukrainska regeringen"=Bandera, Stetsko etc.
  fängslade 1941 och mördade Lev Rebet och Stepan Bandera i Munchen.
  Bandera mördades 1959 och ja, de lät någon annan hålla i vapnet. En "KGB-agent".
  Daugavas Vanagi låg bakom mordet på tjallaren
  Herbert Cukurs tillsammans med ODESSA.
  Och överste Karlis Lobe styrde Daugavas Vanagi-
  från Stockholm!

  SvaraRadera
 7. Gamla och nya fascister och nazister är i praktiken
  infiltrerade och styrda av
  "demokratiska", västliga säkerhets-
  och underrättelsetjänster.
  Kommunister också.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"