Palmemordets och prinsessan Estelle

21.5.201.Den svenska offentlighetens behandling av Sveriges största och svartaste mord upphör inte att förvåna.
I lördags, för två dagar sedan, publicerade alltså den stora landsortstidningen Upsala Nya Tidning en dramatisk självbekännelse av den en gång så högt ansvarige för den svenska rättsstaten, dåvarande justitiekanslern Göran Lambertz.
Justitiekanslern, JK, har enligt en särskild lag (jag citerar NE)
tillsyn över att de som utövar offentlig verksamhet efterlever lagar och andra författningar samt i övrigt fullgör sina åligganden.
Alltså ett synnerligen tungt och brett mandat, känn på det, med Dekorima i blicken!
Men denne Lambertz erkänner nu, för UNTs och alla svenska nyhetskonsumenter att han totalt, på sin tid kring millennieskiftet, nonchalerade detta sitt höga uppdrag; först nu, 2012, har han satt sig ner för att läsa slutklämmen i den statliga granskningskommissionens rapport från 1999: hoppsan, det hade jag inte en aning om, var det poliser som sköt Olof Palme, det ser inte bra ut…
Lambertz bekännelse är uppseendeväckande, och själva det faktum att han låg och sov under sin tid som JK är häpnadsväckande. Debattinlägget i UNT publiceras sålunda den 19 maj. Den 20 maj publiceras på Internet min egen nära timslånga presentation för Youtube, där jag ger samma beskrivning av rättsstatens förfall som nu i tidens fullbordan Göran Lambertz också ger. Jag sänder en utförlig beskrivning av hela dagsläget till alla berörda myndighets- och regeringsinstanser, till alla stora medier. Det har inte gått att vara ovetande, men det har naturligtvis gått utomordentligt bra att låtsas som det regnar.
Nu på förmiddagen den 21 maj lägrar sig lugnet sålunda fortfarande över Rosenbad och dess bevakande (?) press. Ingen reaktion i något etermedium, ingen reaktion på Internet. TT, vårt samvete, är tyst.
Det må förlåtas mig att jag undrar. Att en rättsstat i förfall anstränger sig till det yttersta att tiga om detta förfall är förstås följdriktigt. Men att samtliga svenska medier undviker att kasta sig över ett nyhetsstoff som i ren och krass sensation överstiger allt vad dessa medier genom seklerna gnetat med, ja, det förstår jag inte. Är det, på något sätt, dessa svenska medier som är de drivande, som hela tiden varit de drivande i detta publicistiska hysch-hysch? Inte i första hand Rosenbad?
Vad tror mina bloggbesökare? Kommentera!
Sverige upplever sin största konstitutionella och parlamentariska kris, kan jag upplysa våra medier om, ivrigt sysselsatta som de är med morgondagens dop av prinsessan Estelle, som inget ont gjort.
Sven Anér

207 kommentarer:

 1. Att inte mycket gått rätt till med Palme Mordet kan nog varenda Svensk se.

  Jag kan inte glömma dessa glasögon som hittades nära mordplatsen.
  Var finns dessa idag?
  Enligt en Optiker jag talat med kan man inte säga glasögonen tillhör nån med icke svensk nationalitet pga det stora pupill avståndet.
  Optikern jag talat med har aldrig träffat på någon med bredare avstånd mellan pupillerna än 8cm och dessa glasögon som hittades hade 9cm det är alltså grymt mycket och borde va lätt hitta den personen då nästan ingen har så stort avstånd.
  Det borde lätt gå hitta en sån med så stort pupill avstånd.
  Den personen Hans Holmer påstod glasögonen tillhörde var tydligen en Sydafrikan men jag skulle gärna vilja se bild på den Sydafrikanen och se om han verkligen har 9cm mellan pupillerna.
  Vad tror ni andra?
  Samt var är glasögonen idag?
  Skulle inte bli ett dugg förvånad om dom råkar vara borta.

  SvaraRadera
 2. Hej! det är första gången jag skriver en kommentar på din blogg, men jag har läst det du skrivit flertal gånger. När Olof Palme mördades var jag en mycket ung flicka på endast 9 år. Jag tyckte och tycker det är/var fruktansvärt att en människa skulle bli utsatt för sådant brutalt brott. Måndagen efter mordet pratade vi i klassen om detta. Våran fröken frågade då om hur många i klassen trodde att mördaren skulle åka fast. Flertalet av barnen trodde att polisen skulle få fast mördaren. Det var nog ingen i minklass som trodde att mördaren skulle gå fri. Den enda som inte trodde att mördaren skulle åka fast det var min fröken. Hon var tveksam att mördaren någonsin skulle hittats.. Så stor var hennes tillit för polisen.Nu har det gått så många år och det händer ingenting. Jag tycker det är fruktansvärt att de har gjort detta. Ingen förutom du Sven tar tag i detta. Jag tycker du gör ett otroligt bra jobb.. Tyvärr så jobbar du i en oändlig motvind. De som har gjort det här hemska vill inte att sanningen ska komma fram precis som du säger/ skriver. Då skulle hela vårat rättsamhälle rasa som ett korthus. Jag såg alldeles nyss reportaget med dig på youtube. du tycker att en internationell kommision ska tillsättas. Jag håller med dig, men tyvärr så kommer inte fallet att bli. Stig han som nu håller i mordet kommer att fortsätta (tills någon annan tillsätts). När tv gör reportage om palme utredningen visar han med stolthet pärmarna. Personligen tycker jag han ska skämmas. Han vet lika väl som vi alla vet att det är hans egna "kompisar, män" som gjort detta hemska.. är nu också lisbeth palme inblandad i mordet på hennes man. Jag saknar ord över detta. En dag ska hon möta sin make och då är det ingen mer än hon som får stå till svars inför sina handlingar. Jag brukar resonera så. Det jag grunnar på är vad hade Lisbeth för motiv, om hon nu var delaktig till detta mord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan tänkas att Lisbeth varit informatör åt Sovjet och att CIA/SÄPO konfronterat henne med det och därmed fått kontroll på henne. Betänk att det är hon som styr över till andra sidan av Sveavägen "för att titta i klädbutikens skyltfönster". Sedan detta med skottet och kappan, 6 minuter sen ankomst till sjukhuset och att hon fortsatt hävda att Christer P var mördaren. Det luktar ju inte bra!

   Radera
  2. Käkande inte Lisbet och Anti Avsan spenat med Karl-Alfred innan på kvällen också.....???....fanstasin sätter inga gränser....?!?!?

   Radera
  3. Klarar man inte av att gå till sak reda ut innehållet, återstår bara att försöka bli en lustigkurre. fattigt men sant.

   Radera
 3. Hov, hov.....der er vel også andre end bare Sven Anér, som stadig gør et stort stykke arbejde for at opklare mordet, holde fast i mordudredningen...som for eksempel Anders Leopold og Lars Borgnäs - som stadig presser på for, at man skal udrede spor, som endnu ikke er blevet ordentligt udredt. Ikke fordi Sven Anér ikke fortjener nogen grad af respekt og anerkendelse. Det gør han trods alt.

  Du kan blandt andet finde meget information på www.leopoldreport.com
  Lars Borgnäs har for ikke så længe siden udgivet en ny bog "nationens intresse". Kig på wwww.bokus.com, der kan du finde flere bøger om Palme-mordet.

  Sæt dig grundigt ind i mordet, læs andre forfattere end bare Sven Anér...og drag så dine egne konklusioner/"slutsatser". Gunnar Walls bøger er også interessante at læse.

  Nu ved jeg jo selvfølgelig ikke, hvad du ellers har læst om mordet. Men det er for nemt bare at tage andres meninger til sig som sine egne.

  At Lisbet Palme skulle være indblandet i mordet er noget værre vrøvl/nonsens/"strunt". Jeg kunne virkelig også godt tænke mig at vide, hvilke motiver denne hr. Sven Anér mener, at Lisbet Palme skulle have haft til at medvirke i et komplot om at myrde hendes mand...for det er mig da godt nok en gåde! Giv os et svar på dette Sven - tak.

  Eller har I andre her på bloggen et forslag til et motiv???

  Hilsen fra en, som kun var 11 år gammel, da Olof Palme blev myrdet, og som stadig er meget berørt/påvirket af det i dag. Den 28.februar 1986 står lige så klart får mig som USA´s 11.september.

  SvaraRadera
 4. Avsan har liksom Palme Estländska rötter. Avsans familj flydde undan socialismen / kommunismen och var motståndare till denna. Palme är balttysk adel som i Sverige blir "demokratisk socialist". Det finns alltså en personlig familjeheder till att Avsan kan tänkas mörda Palme och det svek han manifesterar. Liknande anledning finns då CIA önskar få Ivan utföra dådet då han var uttalad starkt konservativ monarkist.

  SvaraRadera
 5. Det finns ju väldigt många böcker att läsa som berör mordet.

  Jag citerar lite ur Lena Anderssons "Förnuft och högmod", kapitlet "Elementär induktion" :

  "Gåtan skulle kunna bero på att mordet definitionsmässigt är omöjligt att klara upp med det grundantagande som utredningen har vilat på: att Lisbeth Palme berättat allt så som det skedde, att hon var ett bra vittne, att hon velat se mordet löst. Låt oss göra tankeexperimentet att det förhåller sig tvärt om i alla tre avseenden........."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du er meget glad for det citat - synes jeg har hørt det samme før.

   Radera
 6. Jag vill beställa:
  tre böcker om Palmeutredningen
  Affären Anti Avsan (2009), 35kr + porto 24kr
  De sammansvurna (2011), 79kr + porto 36kr
  Mordets dunkel tätnar kring Lisbeth Palme (2012), 99kr + porto 36kr
  genom att sätta in pengar på plusgiro 750 555 - 5

  Hur meddelar jag dig om min adress? Har du mail?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ringa till hans telefon 0174-50066, den står på flera av hans inlägg.

   Radera
 7. Är det någon här som vet vilka de var som greps för att de hade klättrat på Ingvar Carlssons tak, natten innan han avgick? Ryktet säger att det var två poliser från baseballsligan.

  SvaraRadera
 8. Det verkar som herr Anér inte tror att Estelle är inblandad palmemordet...........än så länge är väl bäst att säga!?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du snackar skit Aner har rätt i sin teroi att det var M politikern Avsan som mörda Palme, vakna upp för tusan, ska mordet bli olöst tycker du? Avsan går fri?

   Radera
 9. Nepp, inga baseballpoliser som klättrade på taket.
  Det var unga förmågor.

  Finns lite att läsa om dem på Jallai's hemsida;
  www.jallai.se

  SvaraRadera
 10. Ha ha ha...den med Prinsesse Estelle den var god/that was funny!

  SvaraRadera
 11. Er der ingen som har en idé/teori om, hvorfor Lisbet Palme skulle ønske at se sin mand Olof Palme myrdet??

  Man kan vel ikke bare anklage hende for mord uden, at der er et motiv - eller hvad?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Olof Palme hade kvinnohistorier lite här och där, bl.a.har en då 14-årig prostituerad flicka, vars far var polis och som fullt och fast trodde på sin dotter, uppgivit Palme som kund. Både denne polis och Lisbeth Palme kan här ha haft motiv att vilja mörda Palme. Tror ej fadern är Avsan, men andra inom polisen med starkt palmehat kan ha fått kunskap om detta, bl,a, Avsan.Uppgifter om detta finns om man söker på nätet, t.ex. bordellaffären som sökord. Och böcker av Lars Borgnäs(hoten) och Deanne Rauscher/Janne Mattsson(bordellaffären).

   Radera
  2. Har hørt om disse rygter, jeg ved ikke hvilken troværdighed de har. Jeg kender ikke de bøger, du nævner. Jeg tror dog stadig ikke på, at Lisbet Palme har noget med mordet at gøre. Havde en skilmisse da ikke været en bedre løsning, hvis det virkelig stod så slemt/illa til? Det virker lidt ekstremt at gå til mord som en løsning.

   Jeg mener, at vidneudsagn beskriver, at Lisbet Palme var nærmest hysterisk på mordpladsen. Det passer ligesom ikke med resten af teorien om hende som medsammensvoren. Med mindre hun var en god skuespiller/skådespelerska eller virkeligheden pludselig gik op for hende, da hendes mand lå død dér på fortovet/trottoaren.

   Nej jeg venter bare på, hvem den næste person er, som bliver trukket ind i det her som medsammensvoren - bliver det Mårten Palme, fordi han var en af de sidste som blev set sammen med sin far. Og fordi han også efter mordet har udpeget Christer Pettersson som den mulige morder. I fantasiens verden er alt muligt.

   Og iøvrigt hvem er en politimand, som lader sin 14-årige datter rende rundt og prostituere sig. Måske han heller skulle kigge lidt på sig selv.

   Radera
 12. Kommentar til 22. maj klokken 19:41.

  Jeg er enig i, at fantasien ingen grænser har.
  Det lyder alt for fantastisk. Nej jeg har ikke mere at kommentere til det. Det er - ja undskyld - for dumt.

  SvaraRadera
 13. Stolleteorin om Lisbets och Anti Avsans sammansvärjning har fått den bästa kvalitetsstämpel som bara går att få om att just varande en stolleteori. Att blivit upptagen hos vaken.se.

  Måste kännas skönt för herr Anér att ha kommit in under vingarna på stolleteoriernas egen överstepräst Mikael Cromsjö.

  SvaraRadera
 14. Vi lever tydligen i paradoxens tidevarv. När ett gäng dagdrömmare kallar sin hemsida för vaken.se!

  SvaraRadera
 15. Anonym: Aner ställer frågor som behöver besvaras. Tills de är utredda så är det mesta möjligt. Bör inte Anti avsan svara vad han gjorde på platsen innan man kan gå vidare med andra spår? Du framstår inte så seriös när du försöker angripa Sven Aners forskning genom att kalla någon "Mikael Cromsjö" för en överstepräst, det har ju inte ens med ämnet att göra. Din trovärdighet och seriositet i att verkligen reda ut detta faller totalt till marken. Men klarar man inte att titta på materialet Sven har tagit fram så måste man väl göra sitt bästa i att attackera person istället för sak. Välkommen tillbaka när du klivit upp från sandlådenivån. Polisspåret är högst aktuellt och du vill bara tramsa, varför?

  SvaraRadera
 16. do it rajjt!24 maj 2012 01:35

  tänkte just skriva de.. kan man inte svara på sak så brukar trollen slå på person el grupp ist.

  SvaraRadera
 17. Jag tror Glasögonen tillhörde mördaren.Om dom tillhörde en SydAfrikan vad gjorde han i såna fall på platsen?
  Varför har inte fått mera detaljer kring dessa glasögon?
  Jag tror inte Dekorimma mannen är skytten men att han var på platsen anses jag vara bevisats via vittnen och bra mer trovärdiga vittnen är Lizbeth Palme.
  Jag skulle vilja se Pupill avstånd på många misstänkta, för 9cm mellan ögonen är grymt ovanligt.
  Samt så har ju Ulf Lingärde pekat ut en annan Gärningsman än dekorimamannen.
  http://palmemordet.wikia.com/wiki/Ulf_Ling%C3%A4rde

  SvaraRadera
 18. Lars Johansson tål inte man skämtar om det fullständigt absurda som sägs på denna sida.

  Herr Anér säger att Avsan är mördaren och att Lisbet är inblandad. Lars Johansson kaller det för frågeställningar, men jag tycker det låter som påståenden! Påståenden som dessutom saknar grund och bygger på skrönor & önsketänkanden.

  De finska flickorna har inte pekat Avsan utan det är Olle Alséns eget påhitt. Lars Borgnäs har i varit kontakt med en av flickorna och enligt herr Borgnäs så pekar hon definitivt inte ut Avsan!

  Få har läst om palmemordet lika mycket som jag och jag tror inte heller på Pettersson som varande gärningsmannen. Men när man debatterar med något som tror på Petterssons skuld så buntas man ihop med alla dåraktiga teorier som exempelvis drivs på den här sidan.

  SvaraRadera
 19. Du tycker herr Aner inte har rätt men du tror samtidigt inte Krille är inblandad men vilka var det egentligen som ville sätta dit krille, det var ju Polisen är inte det lite märkligt? Det finns inte några trovärdiga vitnen som sett krille på platsen.
  Finskorna visste den dom pekade ut hade kort för och efternman, det kan man bara veta om man vet vad personen heter men inte vill säga det.
  Anti Awsan har inget giltigt Alibi för kvällen oj oj så konstigt, spelar ingen roll hur mycket du har läst om palme mordet frågetecknen finns fortfarande kvar.
  Hur är det med Lisbetsh färdväg egentligen?
  Hur är det med kappan?
  Hur är det med Holmer stämmer det som hans Chaufför sa att han körde förbi mordplatsen strax efter att palme vart skjuten och med Holmer i bilen.
  Hur kan du säga nåt bara är påståenden, besvara frågetecknen då som läst så j......la mycket
  Varför fanns det inga spår på kulorna av vävnad, varför var inte kulorna deformerade.

  SvaraRadera
 20. Kulan som hittades uppe vid Kungsgatan, som sannolikt var den rätta,(med organiskt material på)?,och där den borde ha hamnat,enligt expertis,lyckades man även den ,att dribbla bort som bevismaterial.
  Intressant att få veta hur denna kula har hanterats,....vem som hanterat den,och hur.

  De lyckades "Dribbla" bort denna kula, som ointressant, men Historiken runt denna kula är intressant.
  Finns det någon här på denna blogg, som sitter inne med sann dokumentation om detta, och vill presentera detta på denna blogg?
  Några "tyckare" i sin "övertygelse", skall inte yttra sig här.Dokumentationshänvisning gäller här.

  Eller vet PU att denna kula tillhör utredningen, samt bara "mörkar"?av utredningsskäl?Jag skulle tro att så är fallet.
  Funderingar från en "Amatör".

  SvaraRadera
 21. Palme Mordet är ju så dåligt skött av Polisen, det var väl Polisen som ville sätta dit Krille oxå.
  Polisen har gjort allt för att försöka hitta ett mordvapen som troligtvis aldrig kommer gå att finna, frågan är ju varför man lagt ner så mycket tid på detta?
  I en mordutredning borde man jobba med dom bevisen man redan har alltså dessa glasögon som hittades och kulorna.
  Glasögon är inte ditlagda för att vilseleda, för då skulle man inte ta ett par glasögon som är extremt ovanliga med tanke på att det är 9cm mellan Pupillerna, detta tyder på att den som tapapt glasögonen har nåt med mordet att göra och det borde gå ganska lätt hitta en person med 9cm mellan pupillerna då det är extremt ovanligt även bland utlänningar.
  Att dom skulle ha tillhört nån SydAfrikan som Holmer påstår tror jag inte ett skvatt på, Holmer är inte trovärdig.
  Vad har hänt med den kulan som föregående talare pratar om?
  Ja Palme Mordet gör man tydligen ingenting rätt, frågan är bara varför.

  SvaraRadera
 22. Jag skulle vilja veta om Mördaren kanske tappade sina glasögon när han sköt Palme att det var av rekylen så att säga.
  Men det behöver inte vara så för jag vet inte var man hittade glasögonen.

  SvaraRadera
 23. Skulle i alla fall vara kul provskjuta typ en magnum revolver och se om glasögonen fortfarande sitter på plats.

  SvaraRadera
 24. Jag tror att Mårtens vittnesmål direkt efter kan vara det mest viktiga att utgå ifrån i hela utredningen. Mannen han såg stämmer väl överens i beskrivningen av den person som många vittnen såg på själva mordplatsen. Man skickar inte en person som lätt kan bli igenkänd till att bevaka en bio, tex en stockholmare, utan mer troligt att det handlar om en person på tillfälligt besök. Olika vittnen vid Grand är intressanta då de fick god tid på sig att registrera. Men tyvärr tror jag att det är omöjligt att någonsin lösa det här

  SvaraRadera
 25. Det var väl en Utomjording..... Att döma av era inlägg.

  SvaraRadera
 26. Vittnet Morelius hävdade att mördaren var högerhänt. Är det inte intressant?

  SvaraRadera
 27. Möjligen så hävdade han väl att mördaren sköt med höger hand.

  SvaraRadera
 28. Möjligen? Vittnesprotollet kan vara fejkat tror du?

  SvaraRadera
 29. Motiv
  Av en händelse - ett femtioårskalas - träffade jag en advokat, som trodde det var Lisbeth var inblandad. Han hade många år i yrket. Detta hade aldrig jag tänkt, men började också fundera då vad hon kunde haft för motiv i så fall. Och det som kom fram var att Olof hade nån annan kvinna. (tror det var Shirly McLean som nämndes)?

  SvaraRadera
 30. Jag tycker Ulf Lingärdes berättelse är spännande och där framkommer en helt annan person som mördare än Dekorimamannen.

  SvaraRadera
 31. ledsen men Mårten palmes vittnesmål stämmer tyvärr inte, han är således inte ett trovärdigt vittne.
  http://biphome.spray.se/palmemordet/marten.htm

  SvaraRadera
 32. Webbsidan kan inte hittas, varför står detta längst upp till vänster?
  Det går fortfarande få fram informationen från Ingvar Heimlers sida.
  Ingvar vart således mördad år 2001 på vårby tunnelbane station, mordet utredds knappt av Polisen.
  Ingvar säger i denna text oxå att Hans Holmer inte är trovärdig, Hans Holmer fick säkert tjänsten för att sopa igen alla spår.
  http://biphome.spray.se/palmemordet/vittnen.htm

  SvaraRadera
 33. Varför fick HH,och av VEM? Uppdraget att sopa igen alla spår?
  Där satt de där , dessa "12 Edsvurna män", i Palmerummet, i sin maktfullkomlighet, och arrogans,och njöt av sin Statskupp.Relevanta tips, som var farliga, för deras avslöjande, sorterade de bara bort och lade i byrålådan, eller snarare brände.Att sedan Åklagare och Jurister, som borde ha förstånd till att reagera mot denna uppenbara mörkläggning,inte gör det,visar bara att mordet på Olof Palme var ett Statsbeslut,Där den absoluta sanningen, aldrig kommer att redovisas för det Svenska Folket.Sven Aner har kämpat,långt mer än vad en människa kan orka,men han kommer aldrig att få de svar, som han, och det Svenska Folket vill ha.DEN ABSOLUTA SANNINGEN OM MORDET PÅ OLOF PALME.

  SvaraRadera
 34. Hans Holmer ljuger bla om var han befann sig på Mordnatten.
  Så med andra ord är utredningen helt värdelös och min fundering kring dessa Glasögon är däremot befogad, dom har aldrig tillhört nån Sydafrikan, Hans Holmer har gjort allt för att tysta vem dessa glasögon egentligen har tillhört.
  Jag vet vem men vill inte avslöja det, men det är inte så svårt lista ut om man läser lite om Mordet som jag har gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hvor er jeg bare træt,træt af folk på denne side som påstår, at de ved hvem morderen er, men som ikke vil sige det....! Spiller I bare kloge, eller har I "specielle" kontakter, der giver jer intern viden. Hvad er I bange for? Optræder I ikke som anonym her på bloggen. Er I bange for hot/repressalier? Hvis I er så sikre på, at I sidder inde med navnet på morderen, skylder I så ikke også resten af det svenske folk at få del i den viden. Eller har I bare behov for at gøre jer selv interessante....??

   Radera
 35. Det är inte så svårt att fatta varför Julian Assange inte vill bli utlämnad till Sverige.
  Samt att Bildt är väldigt Amerika vänlig.
  Är man lika Ryss vänlig så är man Spion.
  Ryssland är en nära granne är det fel ha bra relationer med Ryssland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukar inte vara så kul att vara granne med dem. Hör med folk i Baltikum, Georgien etc.

   Radera
 36. Vi har mystik kring Dekorimamannen, Ulf Lingärdes historia samt Stig Engström den så kallade skandia mannen.
  Skandia huset är på nåt sätt inblandad i mordet, konstigt är oxå att Anette Kohut utpekad som Hans Holmers älskarinna glömmer att stänga en dörr till skandia huset som sedan stängs en minut efter mordet, konstigt är oxå att Annette Kohuts vittnesmål är hemligstämplat.
  Annette drar oxå iväg med sin bil strax efter mordet.
  lever denna Stig Engström den så kallade skandiamannen?
  Kan han ha varit mördaren och direkt efter mordet gått ini skandiahuset.

  SvaraRadera
 37. Nån som vet nåt mer om denna Engström och skandiahuset och hans holmers äskarinna annette kohut som var vakt på skandiahuset där förhören är hemligsträmplade så skriv nåt.
  http://palmemordet.forum24.se/palmemordet-about34.html

  SvaraRadera
 38. Mötes scenariot av Ingvar heimler.
  Hörsägen gör gällande att Stig Engström kände Lizbeth Palme.
  Detta är alltså rena spekulationer från min sida men intresanta såna.
  Kan det varit ha varit så att det var ett möte som ägde rum mellan makarna palme och Stig Engström, detta är oxå anledning till att Engströms tid inte stämmer för att han pratat med makarna innan skottet föll.
  Ingvar heimler hade säkert rätt om mötesscenariot.
  Allt har varit planlagt ini minsta detalj för att få OLof till exakt plats, samt dessa walkie talkie män som följde parets väg för att exakt veta när man skulle slå till.

  SvaraRadera
 39. Glad for, at jeg ikke bor I Sverige....I et land, hvor man kan skyde statsministeren og slippe afsted med det på den måde...Gad vide, hvad det siger om resten af den svenske befolkning...?

  SvaraRadera
 40. Jag undrar vem Lisbet såg 75 meter in på tunnelgatan? Är det inte konstigt också att man kan vara så exakt på meter? Varför frågades hon inte ut om detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med all säkerhet vittnet Lars Jeppsson. Du får väl fråga fru Palme om du kan få exakt centimeter angivelse också......?!??!?

   Radera
 41. Så här i efterhand när man har haft olika vittnen från Grand till David Bagares gata tyder det snarare på att GM hade lång blå mörk täckjacka på sig än en rock. Detta angående rock verkar ha smugit sig in som spekulation i efterhand. En lång täckjacka kan i ett snabbt förlopp se ut som en rock när den fladdrar till. Men sedan om GM kan ha funnits med hela denna väg är en annan fråga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vittnet Nieminen såg mördaren under ett längre förlopp och sa att det var en lång rock som fladdrade nere vid knäna! Det vet det som hon tyckte var mest iögonfallande!

   Radera
 42. Var är övervakningsbilderna från skandia huset?
  Man hade även övervakning utanför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där hittar ni konspirationstörstande säkert rena rama passfotona på Anti Avsan!?!?

   Radera
  2. Ha ha ha ha

   Radera
  3. det var Anti Avsan som döda Palme

   Radera
  4. Tror at det er 1000. gang, at det bliver sagt her på bloggen.

   Radera
 43. Flera perosner har varit i närheten av Mordplatsen, det är svårt få till hur allt har gått till med dekorimamannen och skandiamannen och det här med Ulf Lingärdes utpekande.
  Det kanske var så att Stig Engström pratade med makarna Palme men inte kunde skjuta utan då rusade en annan person dit och sköt och denna person tog trapporna uppför tunnelgatan och Stig Engström tog skydd inne i skandiahuset och en av dessa personer tappar sina glasögon.

  SvaraRadera
 44. Kohut var granne med Holmers älskarinna och ej hans älskarinna.Skandiamannen lever ej. Glasögonen tillhörde enigt Holmer inte en sydafrikan utan en Chilenare som hette Amigo Gomez (ev. fingerat namn).Glasögonen hittades på snickarbacken. Och de heter INTE Krister , Awsan och Lizbeth. Kom in i matchen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lära dig att stava. Christer, Avsan och Lisbet!

   Radera
 45. Tror I at morderen skriver/har skrevet eller følger med på bloggen her - hvis han altså lever endnu?

  SvaraRadera
 46. Re:kom ini matchen.
  Spela roll då vilket j....la sammanträffande Holmers älskarinna bor i sama trappuppgång som Kohult och Kohult glömmer tydligen en dörr öppen på skandia huset som sedan smäller igen en minut efter mordet och hon drar iväg med sin bil därifrån.
  Spela roll om man stavar lite fel ni fattar ju ändå tydligen.Snickarbacken ligger det långt från mordplatsen?
  Förklara varför bara Kohults förhör är hemligstämplat?
  jag tror inte det är någon slump att Olof palme mördas utanför Skandia huset.

  SvaraRadera
 47. NÄTFRIHETEN
  VI är inga riktiga Demokratier varken vi eller USA.
  Inför Hillary Clintons besök ska NÄTFRIHETEN diskuteras hahaha snart är det slut diskuterat på såna här sidor. för inte våran egen regerings Mörka sidor ska kunna komma fram.
  Statliga jobb kommer aldrig gå ut på Annons folket måste hand plockas så det inte kommer in några riktiga demokrati kämpar som tänker på folkets bästa.
  Som det är nu ska man fjäska för andra länder bla USA som Bildt gör väldigt bra och vad folket tycker kommer i andra hand och då kallas det Rikets Säkerhet.

  SvaraRadera
 48. Tycker synd om Julian Assange om han blir utlämnad till Sverige.
  Finns ju inga bevis mot det han har gjort.
  Hillary är här på besök, är det nån som tror att Rättvisan komer segra i fallet Assange med en Grymt Amerika vänlig utrikesminister.
  Inte ens Palme mordet har man ju velat lösa, varför skulle man vara villiga ge Assange en rättvis prövning.
  Jag förstår dig Assange varför du inte vill bli utlämnad till Sverige.
  Man blir själv rädd hur saker och ting går till i det här demokratiska landet.

  SvaraRadera
 49. Två flickor vittnar mot Assange till skillnad mot Avsan!

  USA är en demokrati till skillnad mot era och tidningen Proletärerens favoritländer!

  SvaraRadera
 50. Har I læst om GH i Granskningskommissionens betänkande side 955? Har I overvejet om denne mand kunne være Olof Palmes morder? En lidet troværdig person fremstår han ihvertfald som. Ja nu er han jo død - i 2009.

  www.sweden.gov.se/sb/d/108/a/1244

  Måske sandheden nogle gange er mere nærliggende og enkel, end man tror. Ja, det er jo bare en mulig, men ikke helt utænkelig morder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tommy Lindström plus några andra poliser tror på honom. De diskuterade om honom i programmet efterlyst som personen "C".

   Hans vapen stämde dock inte med mordkulorna.

   Radera
  2. Hej.

   Jeg ved ikke, hvad du mener med at GH´s våben ikke stemte med mordkuglerne.(Taler vi om samme person?)
   GH boede i indre Stockholm ved tiden for mordet. 10-15 minutters gang fra mordpladsen. Han havde en smith og wesson revolver magnum 357. Han fik 2 indkaldelser pr. brev, men mødte aldrig op til prøveskydning af sin revolver. Han påstod bagefter, at han ikke kunne huske noget om disse to indkaldelser. Politiet fik først fat i ham efter 8-9 år efter mordet. Og da fortalte han, at han havde solgt revolveren. En historie, der ikke lød særlig troværdig. Revolveren er aldrig siden fundet. Desuden mener svensk politi, at han løj om sin færden på mordnatten. Selv sagde han, at han lå syg hjemme med influenza, men andre vidnesmål modsagde dette. GH var en enspænder/enstöring. Han ville på årsdagene for mordet besøge et konditori overfor mordpladsen. Personalet i konditoriet beskrev ham som "udda" og med stirrende blik.
   Svensk politi angiver endvidere, at han i udseende havde ligheder med gerningsmanden fra mordpladsen. Ja og sådan kunne jeg blive ved....har ikke mere tid til at skrive nu. GH begik selvmord i 2009.

   Radera
  3. GH var desuden med i en skytteklub og blev af kammeraterne beskrevet som sær, men som en yderst dygtig skytte. På mordnatten påstod han at han var alene hjemme.

   Radera
 51. Vad spelar det för roll att 2 flickor vittnar mot julian assange?
  Hur vet vi att dessa talar sanning?
  Det ska va ställt utom allt rimligt tvivel att han har gjort det.
  Man satte bla dit Tito Beltran för en 8år gammal j...la grej och man hade inte ett enda bevis så ser Svensk rätvisa ut ligger rätt personer bakom så åker du fast utan ett enda bevis.
  Julian Assange har hela USA efter sig som vill sätta dit han och vi har en Utrikesminister som gärna fjäskar för jäkarna redan här är Julian Assange dödsdömd.
  Det vart inget vittnesmål mot Awsan för Polisen skyddar Awsan går inte ens att jämföra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bevisen mot dem är oändligt mycket starkare än dina mot Avsan i alla fall, för de existerar inte.

   Radera
  2. Avsan Avsan Avsan Avsan Avsan Avsan, inte Awsan!

   Radera
 52. En del anklagade OP för ministerstyre genom åren. Jag tror det kan vara en viktig ingrediens i det hela. Att bara ha en åsikt är en annan sak

  SvaraRadera
 53. Jag skiter i vilket om denna Awsan.
  Men jag tror däremot inte flickorna ljuger.
  I såna fall så ljuger även flickorna om Julian Assange.
  Min personliga åsikt är faktiskt att det kan va så att tjejerna ljuger om Assange, för det är så många som vill ha han utlämnad till USA.
  Bevis som bevis och vittne som vittne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte heller att flickorna ljuger. För de har inte pekat ut någon Avsan!

   Radera
  2. Avsan, Lisbet and Christer - tell me are you born stupid? You can not even spell!

   Radera
 54. Rättvisan är olika för alla.
  Var det inte Lars Krantz som pekade ut 2 Polismän på en Buss, detsamma gjorde Busschauffören, alltså 2 vittnen men Lars Krantz blir dömd för förtal och får böta ett stort belopp.
  Men det gick tydligen bra när ett Vittne sa att en person han hade sett såg ut som ted Gärdestad.
  Ted Gärdestad tog ju sitt liv och han pekade inte ut Ted Gärdestad heller utan sa påminde om.
  Svensk Rättvisa

  SvaraRadera
 55. Nu skiter jag i Palme Mordet.
  Jag har mina Teorier hur det har gått till och varför och det får räcka.
  Tids nog kommer sanningen att komma fram, när yngre generationer kommer att komma upp i högre positioner i samhälls skiktet och som inte har lika stort Intresse att hålla sanningen dold.
  Ungefär som med det där spionplanet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mest fornuftige, der er blevet sagt på bloggen i lang tid.

   Er selv ved at være lidt træt af hele denne suppe af konspirationsteorier.

   Nu er der gået 26 år efter mordet og hvor langt er vi nået - ingen vegne. Vi er stadig på Tunnelgatan og ser morderen forsvinde ind i mørket og op ad trapperne.

   Radera
 56. Norge är väl mer Demokratiska än Sverige.
  Går inte även statliga jobb i Norge ut på Annons?
  Jag hoppas även sanningen kommer fram vad gäller Estonia.
  Bildt gick ut först och sa att Bogvisiret hade lossnat innan några undersökningar ens hade gjorts.
  Sonarbilder från vraket visar att Bogvisiret ligger vid båten, så dom officiella teorierna att det skulle ha lossnat och legat nån kilometer från vraket är bara BULLSHIT.

  SvaraRadera
 57. När kommer den danska boken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hvilken dansk bog?

   Radera
  2. Jeg ved ikke, hvad du mener med den danske bog. Mærkeligt/konstigt, ikke særligt uddybende/utförligt spørsmål. Ved ikke, om det er ment som en fornærmelse. I så fald venligst hold en ordentlig tone her på debatten. Er vi voksne mennesker eller hvad?

   Er det bare mig, du er træt af eller kan du bare ikke lide danskere?

   Du repræsenterer ihvertfald ikke Olof Palme og hans holdninger og værdier på en værdig måde/sätt med den attitude.

   Jeg hævder ikke at vide mere om Palme-mordet, end I andre gør. Faktisk findes der ikke ret meget litteratur på dansk om Palme-mordet. Har selv købt de fleste af mine bøger om Palme-mordet i Sverige for dyre penge (dyr porto).

   Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal mene om mordet. Jeg tror nok mest på landsforæddersporet, men udelukker ikke at en udenlandsk gruppe (Sydafrika eller andre) kan have infiltreret en svensk Palme-hadsk gruppe, og at morderen måske er svensker.

   Men jeg er åben for alle muligheder, sådan som svensk politi også burde have været dét helt fra starten af og igennem alle årene.

   Olof Palme var først og fremmest jeres statsminister, men glem ikke, at han også var en stor kilde til inspiration for mennesker i mange andre lande.

   Jeg mener, at jeg har samme ret til at udtrykke mine meninger og holdninger, som I andre har det. I vil jo gerne være et demokratisk land, vil I ikke?? Synes faktisk, at det er lidt kedeligt/unuanceret, at det kun er svenskere, der skriver på denne blog.

   Forstår ikke denne fjendske holdning, som jeg nogle gange føler her på bloggen, bare fordi jeg er dansk (eller hvad det nu end er?). Hvordan synes I selv, at I har klaret det I Sverige med at opklare mordet. Det kan I jo tæmke lidt over!! Ikke særligt godt rent ud sagt!

   Der er mange ting/personer, som I skriver om, som er indforstået for jer, men ikke for mig.

   F.eks. kan nogen fortælle mig, om Skandiahuset lå på samme side af Sveavägen, som mordpladsen eller på modsatte side af gaden? Har ikke været i Stockholm siden for 10 år siden.

   Nej det her, det var da godt nok en mærkelig kommentar at komme med!! Den forstod jeg godt!! Håber at du er alene/ensam om den holdning.

   Radera
 58. Det tycks behövas fler sådana här fora - Det tycks finnas många ämnen som behöver ventileras.
  Även mängden anonyma inlägg är intressant att se - ser verkligen ut som man var i en diktatur och polisstat. Tror det är viktigt att både hålla sig till ämnet och att föregå med demokratisk öppenhet
  Urban Jönsson

  SvaraRadera
 59. I agree with Anonym ,som skrev den 3:e Juni . Har haft teorier mycket länge. Även före år 1986. Intressant att några bevis kommit fram . Lisbeth Palme sitter nog inne med mesta fakta, eftersom hon var Olofs närmaste.Sen fattar jag inte,varför det finns "utlänningar" som skriver här.. ?? Vad är de ute efter ?? Slutar skolan idag ,så jag får skynda mig nu ut i friheten ! Glad Midsommar !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min mand og jeg har faktisk nogle gange talt om at flytte til Sverige. Men måske jeg skulle tænke over det en gang til. I er jo dybt racistiske. Tror at Olof Palme vender sig i sin grav - det var ihvertfald ikke hans verdenssyn. Jamen jeg er dybt rystet!

   Men hvis I så gerne vil opklare mordet selv - så værsgod. Indtil videre går det da ad helvede til for jer...!!!

   Hvad er jeg ude efter? Jeg ønsker retfærdighed på Olof Palmes vegne. Mordet var dybt tragisk og meningsløst.

   Svenskere=racister!!!! Og så over for deres egne nabo-lande. Jamen er I rigtige kloge i hovederne derovre i Sverige? Jeg tror det ikke.

   Måske jeg skulle lade være med at poste flere penge i svenske bøger. Jeg gider ikke at støtte sådan et verdensfjendsk samfund.

   Neutrale Sverige - nej ved I hvad I gjorde? I lå og handlede med nazisterne under 2. verdenskrig. Og nazismen lever stadig i Sverige i dag. Der er intet der har ændret sig de sidste 70 år!

   Sven Anér, det er din blog. Mener du også, at jeg udelukket fra bloggen, bare fordi jeg er "utlänning"? Man hører aldrig noget fra dig, når det angår at kommentere de kommentarer, der kommer ind på bloggen her.

   Jeg er aldeles rasende og føler mig dybt krænket.

   Radera
  2. Ja faktisk så har jeg familie i Sverige kan jeg lige tilføje. Både på min mors side og på min mands side.

   "Utlänning" - tja, det kan vel diskuteres!

   Radera
 60. Lugnt och fint!

  Jag syftade på Paul Smith som ju snart kommer med sin tredje bok om Palme-mordet och GH.

  Jag trodde det var allmänt känt.

  SvaraRadera
 61. Tak for tipset. Har fundet bogen.

  Kig på www.arnoldbusck.dk. Søg under "Paul Smith".

  Og undskyld/ursäkta for misforståelsen.

  Venligst giv lidt flere detaljer næste gang.

  SvaraRadera
 62. Mahal na Skolbarn. Sana makakuha ka sa isang talagang masamang at kahabag-habag na tag-init. Kung ikaw bilang matalino bilang sa tingin mo ikaway. Kaya maaari mong isalin ito dito. Mo bata. Kailangan mong mayroon ang iyong mga theories mula sa bago mo ay ipinanganak. Mo ungas.

  SvaraRadera
 63. Vad betyder detta!?? Trodde vi skrev på svenska här?

  SvaraRadera
 64. Interessant at man som dansker ikke har lov at skrive på denne blog. Men når det drejer sig om en dansk bog, så er der ingen grænser for, hvor interesserede I er.
  I kan godt bruge en dansk (delvist svensk) forfatter til at komme med sit bud på en morder. Men er man dansker, så er man ellers bare yt på denne side.

  Der er, hvad vi i Danmark kalder dobbelt-moral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbel moral är inte dubbelt så bra....!

   Radera
 65. Kommer selv fra en familie med flere blandede nationaliteter. Vi har familie i blandt andet Sverige, Norge og Finland. Denne fremmedfjendskhed over for sine egne skandinaviske naboer er helt fremmed for mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte märkt vilken nivå de här paranoida konspirationsdårarna befinner sig på!

   Vad hade du väntat dig?

   Du är mycket välkommen att skriva på svenska bloggar och t.o.m. på danska!

   Radera
 66. Ja, det finns dårar överallt. Det är inget att bry sig om här. Låt oss fokusera på MOP.
  Som svensk kan man med god vilja förstå danska.
  Om inte kan man ju använda Google Translate.

  SvaraRadera
 67. Min kommentar gällde ej danskar, men lite svårt att förstå filippinska...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanging ang matalino ay maaaring maunewaan.

   Radera
 68. Om man inte är en konspirationsdåre vad fan gör man då härinne?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bumabasa ng lahat ng iba pang hangal komento.

   Radera
 69. Jotkut meistä, jotka yrittävät lyödä järkeä osaksi johtajat sinua. Yritämme pitää sinut hieman hihnassa.
  Viisas mies sanoi kerran että useammin kerrot valheen, niin siitä tulee totuus. Näin tapahtuu blogissa täällä. Terveisiä tänne Lathi, Suomi.

  SvaraRadera
 70. Vem är det som skriver på finska här? Och filippinska?

  SvaraRadera
 71. Haha varför går Aftonbladets någons annans ärenden hela tiden vad gäller PalmeMordet.
  Nu är det helt plötsligt inte Krister Pettersson som är mördaren utan hasn dubbelgångare som oxå är död haha vilket jävla Bullsit och trams det är inte ens klarlagt det är en Magnum revolver.
  Kulorna vart snarare ditlagda och det här med Magnum Revolver är Hans Holmers påhitt.Han som skulle sopa igen alla spår.
  Aftonbladet förklara Lizbeths jacka.
  Förklara det Hans Holmers chaufför sa att han körde förbi Hans förbi mordplatsen.
  Förklara walkie talkie männen.
  förklara Ulf Lingärdes död.
  Förklara dom 2 finska flickornas utpekanden.
  Förklara skandia mannens agerande under mordnatten
  Förklara Annette Kohult och den här dörren som lämnas öppen under Mordet som sedanstängs 1minut efter mordet.
  Förklara vems glasögonen är som hittades och visa bild på den dom tillhör som har 9cm mellan pupillerna.
  Förklara varför inte Mårtens beskrivning stämmer som Ingvar har sagt.

  osv osv osv osv osv

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förklara hur du orkar dra alla påståenden som du inte har några som helst bevis för!?

   Håller med om att Aftonbladet är en oseriös blaska, men den har ändå en bra bit kvar till din nivå.

   Radera
 72. Oh yes we have heard all that from you before. Don´t keep on repeating yourself. I think we have got your point allready!

  SvaraRadera
 73. Jissus jag söker ju efter bevis det är ju därför jag vill (mina) påståenden ska bli utredda. Sven Aner mfl har försökt i ganska många år men man vägrar ju hjälpa till att utredda, som borde vara det normala i vilket mordfall som helst.
  Sen ska man komma ihåg jag har inte hittat på nåt själv utan har läst sånt andra har skrivit och tills du inte kan motbevisa det jag säger är påhittat så kan du inte säga det är fel heller.
  Men jag sorterar oxå ut sånt jag inte tror är sant.
  Men alla fakta som kommit fram om Hans Holmer så måste man döma ut hela Palme utredningen man kan inte lita på nånting.
  Så känner i alla fall jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs granskningkommissionens rapport. Där får du en hel del svar på dina påståenden, gällande fakta i det här fallet. Som t.ex. påståendena om Holmér, Avsan och de finska flickorna

   Hur kan du då hävda att dina påhopp är fakta och dessutom ha mage att påstå att de står oemotsagda!

   Radera
 74. Granskningskommissionens rapport tillåt mig att skratta.
  Den är lika dålig som haverikommissionens rapport efter Estonia inte mycket som stämmer med verkligheten.
  Har du svårt för att fatta det är inte mijna påhopp det är folk som själva gått igenom utredningen och funnit brister som inte Poisen ens vill utredda, frågan alla undrar är varför.
  Jag Sven Aner mfl.
  Hela Palme utredningen är ett stort skämt och det är det för man vill inte sanningen ska komma ut så enkelt är det.

  SvaraRadera
 75. Har allerede bestilt Paul Smiths nye bog "Palmes morder?. Jeg forventer, at den kommer med posten fredag i næste uge. Ser frem til at læse den. Har hørt et inteview med Paul Smith på dansk TV. Den morder han udpegede, hævder han, skjulte sig ved at bo på en fiktiv adresse. Derfor fik han heller aldrig indkaldelserne til prøveskydning af sin revolver. Det er den eneste revolver der ikke er blevet prøveskudt i hele Stockholms len, og som det siger sig selv er revolveren aldrig blevet fundet.

  Interessant at I måske skal have en dansker til at hjælpe jer med at "opklare" mordet. Eller opklaret bliver det jo aldrig, så længe intet er bevist.

  Men det kan være, at det pludselig igen er blevet populært at være dansker.

  SvaraRadera
 76. Til jer i Sverige, der gerne vil høre interviewet med Paul Smith.

  Så kan I skrive:http://www.tv2oj.dk/artikel/118037;Aarhus--Interview--Palme-mordet-opklaret
  Kig under "Seneste nyt: 22:10 Interview:Palmemordet opklaret?"

  I kan også skrive:www.msn.dk
  Skriv søgeord:paul smith palmes morder
  Der kommer et link op der hedder "TV2ØSTJYLLAND Interview: Palmemordet"

  Interviewet er på dansk. Men det kan man godt forstå, hvis man anstrenger sig lidt.

  Det kunne være interessant at høre jeres kommentarer til interviewet. Hvis det altså er okay for jer at skrive sammen med en dansker.

  SvaraRadera
 77. Snart uttråkad skrev eller7 juni 2012 19:12

  Ni som skriver på "utrikiska" om era böcker. När de blivit översatta till svenska,ska vi läsa dem. Det finns gamla,som var med på Palmetiden som är intresserade,och de kan inte engelska el. annat språk. Tack för att ni respekterar detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Snart uttråkad". Det var da trist. Stakkels menneske. Du kan jo bare lade være med at læse alt det der står på dansk - ikke sandt.

   Radera
  2. I skulle tvinges til at læse bogen på dansk. I har slet ikke fortjent, at den bliver oversat til svensk. Stædige, stivsindede svenskere.

   Radera
 78. Jeg har af egen vilje lært mig at læse og forstå svensk. Så kan I vel også med lidt god vilje forstå bare lidt dansk.
  Så langt ligger svensk og dansk vel heller ikke fra hinanden. Jeg forventer jo ikke, at I skal kunne læse/forstå russisk eller kinesisk. Det er jo ikke det, vi er ude i.

  Venlige hilsener her fra Danmark og fortsat god aften.

  Håber at der stadig findes mennesker her på bloggen, som ikke har noget imod at prøve at forstå og læse mit danske sprog.

  Jeg synes, at oplysningerne om Paul Smiths morder er interessante. Interessant hvis denne mand virkelig forsøgte at gemme/skjule sig for det svenske politi gennem alle disse år. Og tragisk at svensk politi ikke fandt ham tidligere. Jeg tror dog ikke definitivt på nogen som morder, før der ligger fysiske beviser i form af eksempelvis en revolver eller ammunition.

  Indicier kan man finde mange steder - det er vel netop derfor, at konspirationsteorierne blomstrer/er populære.

  Desværre findes der ingen debatsider om Palmemordet på dansk. Derfor er jeg jeres "plågoande".

  SvaraRadera
 79. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan det må være at være at leve som udlænding/flygtning i Sverige? Hvis I ikke engang kan acceptere en dansker.
  Er I meget nationalistiske? Jeg troede, at vi levede i et internationalt samfund/samhälle.

  Har selv en svigerfar/svärfar på 83 år. Han prøver at lære sig selv både spansk og tysk. For at holde sin hjerne igang. Og så har I ikke engang vilje til at forstå lidt dansk. Jeg synes ikke, at det er nogen undskyldning/ursäkt/excuse, at man er gammel. I er da kloge nok til at kunne benytte en computer - så noget hjernekapacitet må I da have tilbage. Må man da håbe.

  SvaraRadera
 80. Danska är perfekt!

  Tack för video-länkarna.

  Men, huset har 5 våningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du mener altså, at mandens oplysninger om hans adresse, at han boede på 4.sal/etage(våning? eller på engelsk "floor"), kan være korrekte? Det vækker/åstadkommer dog stadig mistænksomhed, at han totalt ignorerede politiets indkaldelser til prøveskydning af sin revolver. Og at han benægtede(neka) nogensinde at have modtaget disse breve fra politiet.

   Jeg har læst aftonbladets interview med ham . Han lød(det "låter") jo til at være en intelligent mand. Han vidste godt, hvad han skulle svare for at komme udenom(utom/runt/kringgå) ubehagelige spørgsmål(frågor).

   Jeg tror, at han lyver (Paul Smiths "morder").
   Han skulle(borde) have været tvunget til at gennemgå en løgnedetektortest.

   Radera
  2. Tror liksom Leif GW att han är oskyldig som dansken pekar ut. Det mesta pekar bort från ensamma galningen.

   Radera
 81. Hvilken forklaring har I så på, at Paul Smiths "morder" aldrig indleverede(lämnade in) sit våben(vapen) til prøveskydning? Jeg ved, at han blev beskrevet(beskrivit) som sær(konstig/udda) og paranoid. Er dette forklaringen?

  Jeg indrømmer(erkänner), at Paul Smith har en svaghed i sin teori ved helt at se bort fra(från) det politiske motivbillede(bild), alle walkie-talkie-tipsene etc.
  Det er en svaghed, at han kun fokuserer på profilen om den ensomme gerningsmand.

  Men alligevel(i alla fall) er det ikke lidt mærkeligt(konstigt/märkvärdigt) med dette her våben, som bare er forsvundet(forsvunnit)? Og brevene fra politiet som mistænkte nægtede(nekade) at have modtaget(mottagit)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paul Smith gör hönor av fjädrar. Hans teori bygger på Lisbet Palmes utpekande av Christer Pettersson och uppgiften om att det var en 357 Magnum som användes vid mordet. Anér har ju konkret visat att Lisbet Palme inte har någon trovärdighet som vittne.
   Och vad gäller vapnet så finns det stor anledning att ifrågasätta det också.
   Förutom svårigheterna att koppla kulorna till Paul Smiths kandidat, så pekar fakta mot att det inte var någon 257 Magnum inblandad ö h t.
   Läs gärna redogörelsen för det på: http://plasthimmel.wordpress.com/2012/04/21/upprinnelsen-till-och-genomforandet-av-mordet-pa-olof-palme-del-2/

   Radera
  2. Tyrckfklesnisse:
   Det ska naturligtvis stå 357 och inte 257

   Radera
 82. Re:Tomas
  Äntligen någon som skriver något bra på detta forum.
  Till och med GW säger ju att PalmeUtredningen måste göras om.
  Hur kan du folk sitta på det här forumet och kalla oss andra här konspirationsdårar och en massa annat skit.
  Det är ju helt klarlagt att ingenting gått rätt till med Palme utredningen.
  Idag vet vi att varken Hans Holmer eller Lizbeth Palme Eller Mårten för den delen är särskilt trovärdiga då saker och ting inte stämmer och dessa personer behöver inte förklara sig heller, vilket är jävligt märkligt.
  Dessutom har det kommit fram personer som pekat ut vissa andra på Mordplatsen.
  Det pågår förundersökning skriver man i tidningarna men låt oss då reda ut alla frågetecken.
  Varför gör man ingenting?
  Finns Palmegruppen kvar enbart för att tysta allt som kan leda fram till ett uppklarande av Mordet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. The investigation of the murder of Olof Palme is like a bag of goodies. You just pick and choose the murderer or conspiracy theory that you prefer or like the best.

   Radera
 83. Sluta med Nätmobbningen ! Detta är en Kommentarsfunktion ,som är ämnad att vara om Palmemordet.

  SvaraRadera
 84. Det fanns inte ens ryska ubåtar i svenska farvatten under dessa år. Varför ha så många konspirationsteorier om att allt hänger ihop?
  Visserligen var det många som ogillade Palme men hur många går från ord till handling? Jag tror GW kan ha rätt.

  SvaraRadera
 85. Fordi Olof Palme var en både elsket og hadet poltiker af karismatisk og internationalt format, kan det måske for mange være svært at acceptere, at hans død måske bare(jeg siger "måske") var resultatet af én gal mands værk.

  SvaraRadera
 86. Dessa år råkade det kalla kriget pågå samtidigt och då är det lätt att begå misstaget att tro att det är en väldigt stor konspiration som ligger bakom när det i själva verket kan ha varit rätt lösa grupperingar eller en ensam galning. Men man får inte glömma att Sverige har och haft en utrikespolitik som man säkert tagit hänsyn till så länge inget är uppklarat

  SvaraRadera
 87. Sen kan man ju inte bara vifta bort det här Victor Gunnarsson sa ta organisationen som ligger bakom istället.
  Vilken organisation menade Gunnarsson egentligen?
  Det var nog max vad han vågade säga skulle jag tro.
  Konstigt att Victor blir Mördad i USA och konstigt att Hans Ölvebro var där just då.
  Jag tror mig ju veta vilken Organisation han syftade på men vill inte skriva det här bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunnarsson var känd för att ha ett komplicerat förhållande till sanningen. Vi kan nog lämna honom därhän.

   Klart, på den här sidan är det ju mytomanerna som regerar.

   Radera
  2. Jeg tror, at du tænker på CIA - men ved ikke om jeg har ret.

   Tænk på Ronald Reagan, tænk på hvilken populær amerikansk præsident han var. Ronald Reagan blev forsøgt myrdet af en vis John Hinckley. Faktisk blev Ronald Reagan skudt gennem den ene lunge og var tæt/nära på at dø. Årsagen/orsaken til mordforsøget var, at denne galning til John Hinckley var helt "obsessed with"/betaget af den amerikanske skuespiller/skådespelarske Jodie Foster(resten af detaljerne må I selv læse jer frem til her på internettet). Der var overhovedet/överhuvudtaget intet politisk motiv bag.

   Lad os forestille/föreställa os den hypotese, at mordforsøget var lykkedes, at Ronald Reagan var blev myrdet/mördat, og at morderen undslap(komma undan), og aldrig var blevet fundet/funnit. Dette var på et tidspunkt, da den kolde krig/det kalla kriget var på sit højeste/högste, USA var en supermagt/stormakt etc. Prøv at forestille/föreställa jer, hvad der ikke kunne have været udtænkt(tänka ut) af konspirationsteorier om, hvilke politiske grupperinge/grupper, der kunne have myrdet/mördat Ronald Reagan. Tænk på alle de bøger, der ville være blevet skrevet/skrivit etc.

   Jeg siger ikke, at mordet på Olof Palme ikke kan have et politisk motiv bag sig. Det kan det sagtens/lätt have haft. (Der er mange mærkværdigheder omkring mordet på Olof Palme). Men samtidig siger jeg også, at det overhovedet/överhuvudtaget ikke behøver at være tilfældet(fall/tillfälle).

   Radera
 88. Nej vi kan inte lämna Victor Gunnarsson med tanke på det han sagt: ta organisationen som ligger bakom.
  Såvitt jag vet så finns mer bevis på att Victor Gunnarsson är inblandad än tex vad som någonsin funnits mot Krister Pettersson, ändå har Poliserna gjort allt för att sätta dit krille.
  Varför?
  Palme utredningen är lika som estonia, minns ni det Ingvar Carlsson sa att båten skulle upp till varje pris, men när sedan Ingvar Carlsson vart informerad om alla skumrask affärer som har hänt med estonia så vart det locket på istället.
  Detsamma med Victor Gunnarsson till en början ville man nog undersöka Victors inblandning men sedan började det komma fram en massa besvärande uppgifter så man valde lägga locket på även här och man avfärdade Victor Gunnarsson helt från utredningen.
  Konstigt är ju att en misstänkt Palme Mördare utan några som helst problem tydligen kan bosätta sig i USA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Släpp mytomanen och pratkvarnen Gunnarsson.

   Spåret är det som är ett av det mest utredda och anses vara överutrett.

   Radera
  2. Vilka är dessa bevis mot Gunnarsson då?

   Radera
  3. Det.finns inga!

   Radera
  4. Om denna person var en mytoman så kanske det mest blev problem att ha med honom i utredningen. Påminner om Tomas Quick?

   Radera
  5. Ja överutrett ifølge granskningskommisionens betänkande - deres nonsens giver jeg ikke meget for!

   Du citerer direkte ordret fra granskningskommissionens betäkande. Du fra 10. juni klokken 09:56.

   Radera
 89. Nej jag kan inte släppa Victor gunnarsson när jag fick höra att Hans Ölvebro befanns sig i USA när Victor Gunnarsson mördades.
  Dessutom så hävdar många att Mordet inte alls var nåt svartsjukedrama som man fått det att se ut som och även dömt en person.
  Mystiken kring Gunnarsson kommer leva vidare tills vi fått en helt ny Palme Utredningen, där bara den yngre generationen som inte varit med under Palme tiden ska granska alla fakta.

  SvaraRadera
 90. I think Carl Ôstling may have been involved in the murder in some way.

  SvaraRadera
 91. Jag tror oxå östling är inblandad.
  Nån som vet om denne östling lever?
  Det är ganska många inblandade i Mordet tror jag.
  desto mer jag tänker på att man försökt få dit Krister Pettersson desto närmare skratt kommer jag vilket jävla skämt.
  Skytten missade inte Lisbeth Palme heller.
  Skottet mot Olof var grymt bra lagt för att han skulle dö innan han slog i marken, skulle mördaren sen missa Lisbeth haha vilket jävla skämt knappast.

  SvaraRadera
 92. Gunnarsson blev mördad i ett svartsjukedrama och kvinnans pojkvän sitter inne, så nu får ni ge er.Holmér gjorde allt för att sätta dit honom och samtidigt som ni påstår att bägge är med konspirationen.

  Östling dog för några år sedan i Tyskland. Att han skulle vara med på något hörn känns mer rimligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. At Victor Gunnarsson skulle være blevet myrdet i et "svartsjukedrama" er ifølge Anders Leopold ikke rigtigt. Men det kan du læse mere om på www.leopoldreport.com.

   Anders Leopold mener, at den virkelige grund/orsak til, at Victor Gunnarsson blev myrdet, kan have været, at han ikke kunne holde sin mund/tie stille/hålla tyst om sin indblanding/involvering i mordet på Olof Palme.

   Men jeg giver dig ret/rätt i, at det er lidt selvmodsigende(motsägelse)/märkvärdigt, at Holmér prøvede at få Victor Gunnarsson fængslet, samtidig som han(Holmér) skulle have været en del af konspirationen/sammensværgelsen(sammansvärjning) omkring mordet på Olof Palme.

   Radera
 93. Nåt stämmer ändå inte med Gunnarsson död.
  Men jag kan hålla med om det är lite lågsökt men läs lite vad leopeold skriver så börjar du snart upptäcka att det är nåt skumt med Gunnarssons död.
  Han som sitter inne för Mordet har hela tiden hävdat sin oskuld och han ska tydligen även ha vittnen som stöder hans version så varför han inte får rensning är ju otroligt.
  Fick Polisen som dom ville här hemma så hade ju krille suttit fängslad för Palme Mordet.

  SvaraRadera
 94. Kanske ville bara polisen ha kappan direkt, för att säkra spår av krutstänk?

  Tycker annars det är skumt att Palme verkar ha varit så nervös gällande harvardaffären. Han var ju själv utbildad jurist. Eller var han inom bekantskapskretsen känd för att ha dåliga nerver

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket märkligt kommentar.

   Radera
 95. Kan någon vettig människa tycka att det är konstigt att Palme var nervös för Harvardaffären? En fällande dom och hans politiska karriär hade varit över, samt ett nedsolkat eftermäle.

  Att den dömde inte fick resning säger kanske en del om kvaliteten på både vittnena och nekandet!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ifall han började misstänka saker som att han och de närmaste kunde vara avlyssnade. Hur reagerade han under bordellaffären, som jämförelse?

   Man kan inte utesluta något i denna soppa

   Radera
  2. Han hade säkert mer att frukta i den senare affären och vet inte heller hur han reagerade i bordellaffären.

   En soppa som Aner och hans kockar har kokat väljer jag att inte svälja.

   Radera
  3. Inte jag heller!

   Radera
  4. Ville bara sondera terrängen här. Men du verkar inte alls hänga med på vilka funderingar jag fått. Jag kan bara nämna en enda sak till angående detta. Vissa avslöjanden hade redan gjorts under decenniet dessförinnan angående en viss typ av verksamhet. På grund av vissa omständigheter kan jag inte gå in mer på detta tyvärr, hur funderingarna hänger ihop. Det handlar om respekt. Inte minst inför personer som går med liknande tankar. Jo, en sak till förresten. Lyssna på GW

   Radera
 96. The comment above...sounds like nonsense to me. What in the world is this person talking about!? Please make yourself more clear..! I am talking about you:At 23:03, June 11, 2012.

  GW´s next novel is probably going to be about Anders Behring Breivik, whom he admits to feel some kind of admiration for in the newspaper "aftenbladet" today. Although he disapproves of Breiviks actions. He would even like to meet with Breivik personally.

  SvaraRadera
 97. GW hävdade Palmes oskuld i bordellaffären och kunde bara binda Geijer till den samma i utredning.

  SvaraRadera
 98. Hvordan(hur) kan Leif GW Persson i aftonbladet den 7. juni kalde(kalla) den danske forfatter(författare) Paul Smiths morder(mördare) for "en stolle som försöker göre sig märkvärdig". Jeg undrer mig(är förvånad). Denne mand - Paul Smiths morder - havde holdt sig skjult(döljat) for politiet i 8 år. Ville "en stolle " gøre dette. Jeg tvivler på(tveka om), at Paul Smiths morder nogen sinde(någonsin) var kommet frem frivilligt - det var politiet som måtte(måste) komme til ham(honom).
  Stolle? - nej det tror jeg ikke(inte). Jeg ved ikke(vet inte), hvad Leif GW Persson tænker på - tænker han i det hele taget(överhuvudtaget)?

  SvaraRadera
 99. Jag tror på Avsan som tänkbar GM, MEN hur kan Anér säga med sån bestämdhet att det är Avsan, när inte kvinnorna har pekat ut honom???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men hvorfor(varför) tror du så på det selv??? Venligst forklar(förklara).

   Radera
 100. Det kan vara så att Anér vill bli åtalad för ärekränkning. Detta skulle kunna leda till att man tvingas rota i mordet igen.

  SvaraRadera
 101. Det hade väl "tagit" bättre om han hade pekat ut Avsan direkt som GM i boken då?

  SvaraRadera
 102. Och nu när jag kollar på youtube-klippet med Anér så nämner han sin bok "Affären Anti Avsan,som definitivt placerar Avsan som mördare" Hur får man den ekvationen att gå ihop? Kvinnorna har fortfarande inte pekat ut Avsan, eller???

  SvaraRadera
 103. Han är ju miljöpartist och de har väl aldrig fått någon ekvation att gå ihop någonsin.

  De lägger ned kärnkrafen och aldrig har vi haft så mycket kolkraft och ryssarna sålt så mycket fossil naturgas.

  Samtidigt som de säger att de är miljövänner och oroar sig för klimatförändringarna.

  Få ihop den ekvationen om du kan....?!


  Vore även kul att höra han förklara hur uppläggert mellan Lisbet, Avsan och Holmér gick till.Än mer spännande blir om han också ska ha in Gunnarsson i det hela....

  SvaraRadera
 104. I sin bog "Anti Avsan" gjorde Sven Anér meget(mycket) ud af, at han KUN placerede Anti Avsan ved/på mordpladsen. Sven Anér lagde i den bog meget vægt på(fästa vikt vid)/gjorde meget ud af, at han ikke ville gå så så langt(långt) som til at sige, at Anti Avsan VAR morderen. Og nu er det alligevel(likväl//ändå) blevet sådan:Anti Avsan er uden nogen tvivl(tvivel/tvekan) Olof Palmes morder. Ifølge Sven Anér og hans fan-skare(anhängare).

  Her er nogle andre bud på en mulig(möjlig) morder:

  Anders Leopold tror på, at det er den chilenske lejemorder(lejd/hyresmördare) Roberto Thieme.

  Paul Smith tror på, at det var enspænderen(enstöringen) Christer Andersson.

  Så er der alle dem, der tror på Christer Pettersson som morder - inclusive Ingemar Krusell.

  Så har vi Leif GW Persson, som tror at det kan være svensk polis/militär - en lille gruppe på 2-3 personer.

  Börje Wiingren troede, at det var Victor Gunnarsson.

  Er der flere bud på, hvem vi kan sætte på listen.....?

  SvaraRadera
 105. GW ligger nog närmast. Inte för jag alls är säker på att Östling gjorde det, så skule jag gärna vilja veta vad han visste....

  SvaraRadera
 106. Kvinnor har väl visste pekat ut Awsan det är väl bara Polisen som försöker hävda det motsatta.
  Men nån kanske kan förklara varför man håller 8 förhör med 2 kvinnor som enligt Polisen inte pekat ut någon och varför gör man husrannsakan hos vittnen.
  NÅn här kanske kan förklara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 107. Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal mene om mordet, men jeg synes, at Anders Leopold argumenterer godt for sine synspunkter. Underligt at han ikke bliver nævnt mere her i debatten.

  SvaraRadera
 108. Men det er jo også Sven Anérs fan-side det her.

  SvaraRadera
 109. Hans Holmer visste om att det var Ebbe Karlssons kompis som sköt olof Palme 471226-xxxx.Strawberry

  SvaraRadera
  Svar
  1. 471226-xxxx.Strawberry?? Is that someone from outer space?

   Radera
 110. Mansikka (jordgubbe på finländska), Tony(Seppo) Erkki Tapani. Född 1947-12-26. Död 2004-01-29

  SvaraRadera
 111. Kunde man påstå att det var Christer Pettersson som sköt Olof Palme och ställa honom inför rätta på väldigt lös grund, borde samma sak verkligen kunna göras med Avsan där grunden ju inte alls är lös utan istället mycket fast! Flickorna har säkert för Anér vittnat om, via bilder som publicerats på Avsan, att det var denne som de såg inväntande Palme. Men eftersom det faktiskt står klart att Avsan väntade men inte bevis finns för att han verkligen sköt Palme, och Anér faktiskt påstår det, drar jag den slutsatsen att Anér säger detta av rent taktiska skäl, vilket han förnekat, eller att han helt enkelt känner till uppgifter som bevisar Avsans skuld. Det kan faktiskt vara så att flickorna också sett mordet ske, vilket hitills ej framkommit. De hade ju då, och har även nu, verklig grund för att vara rädda och vågade kanske ej erkänna de även såg mannen den ena flickan kände igen skjuta Palme. Men till Anér har de vågat säga det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mange en konspirationsteori er født ud af en god portion fantasi.

   Radera
  2. Flickorna har inte haft någon kontakt er husgud.

   Avsan och Pettersson är väl ungefär lika osannolika som gärningmän, men med skillnaden att det finns ett vittne som pekade ut Pettersson.

   Som väl är Sverige en rättsstat och det går inte driva ett åtal grundat på dina dagdrömmar.

   Radera
  3. Palme är inte min husgud. Däremot Rätten och Sanningen. Och den har kommit på skam i den här affären.Lisbet har pekat ut en person som stämmer på hennes beskrivning. Hade någon annan som stämt på hennes beskrivning funnits bland dem som ställdes upp framför henne, hade hon pekat ut denne istället. Det var alltså inget igenkännande hon gjorde. Bara någon son stämde på en beskrivning hon fått sig tillställd eller själv tillverkat av uppgifter från olika källor. Dessutom hade hon vid en tidigare konfrontation lika vagt pekat ut en annan person.(Sven Anér:Dominoeffekten). Eftersom man ansåg utpekandet av Christer som ett regelrätt utpekande, måste man även ha ansett detta tidigare utpekande som regelrätt eftersom det var av samma valör. Därigenom var Lisbet faktiskt redan bränd som vittne när hon pekade ut Christer.

   Radera
  4. Inte Palme utan Sven som verkar vara din husgud.

   Är allt annat än imponerand av Lisbets utpekande av Pettersson, men det existerar trots allt. Till skillnad emot de som har insinuerats om den moderate riksdagsmannen

   Radera
  5. Anledningen till att misstankarna mot Avsan kvarstår är naturligtvis att dels polisen nekar flickorna konfronteras med honom och dels att man, trots att allvarliga anklagelser riktats mot honom,ej ens vill besvära sig med att klargöra om dessa är sanna eller ej. Detta får ju till följd att misstankarna mot honom förstärks och blir därför istället en bekräftelse på att dessa är sanna. Det finns för övrigt ett vittne, Alf Lundin, som i ett tidigt förhör 16 feb. -89(www.itdemokrati.nu/page36a2.html) säger han såg några flickor passera mordplatsen strax före mordet. Detta vittne blir sedan, efter att flickornas berättelse blivit känd, själv anklagad för mordet, varpå han tvingas säga att han hittat på allt, och då naturligtvis också detta om de passerande flickorna. Detta sker vid en ytterst känslig tidpunkt när ett sådant vittnesmål skulle ge stöd åt flickornas berättelse, och detta ville man tydligen med alla medel förhindra.
   Anér har inte gett någon riktig förklaring till varför han så bestämt pekar ut Avsan som den som också slutligen sköt Palme. Jag har inte kunnat se att Anér tidigare kommit med något liknande obekräftat påstående. Eftersom detta för Anér är unikt, förutsätter jag att han måste ha tillgång till uppgifter som han ännu inte har möjlighet att publicera av hänsyn till andra, och då närmast är det omsorg om flickornas säkerhet jag tänker på.
   En sak som inte riktigt stämmer med att Avsan skulle vara mördaren är att majoriteten av vittnena har beskrivit mördarens, eller egentligen den flyende mannens, klädsel på ett sätt som inte stämmer in på Avsans klädsel, och detta är Anér väl medveten om. Den flyende mannen bar istället kläder som helt stämmer in på den s.k. Skandiamannens klädsel. Denne har uppgett att han, efter att ha lämnat arbetet i Skandiahuset någon minut före mordet, sett detta och sedan i okänd ordning dels hjälpt till att återuppliva Palme, dels förföljt mördaren. Problemet är att ingen av övriga vittnen eller polisen observerat honom överhuvudtaget, om det då inte var för som varande den flyende mannen!Han misstänktes därför för mordet av bl.a. säkerhetsmannen Pär Häggström och kriminalinspektören Erik Skoglund, vilka planerade att helt enkelt bryta sig in på Skandiamannens alltid låsta kontorsrum för att leta efter bevis mot honom. Men när Hans Holmer fick reda på planerna, stoppades det omedelbart!(Sven Anér: Cover-up palmemordet). Frågan är då, eftersom Anér är så säker på Avsans skuld, hade Skandiamannen något med mordet att göra eller var han ändå bara ett vittne som misstogs för mördaren när han förfölde denne?

   Radera
  6. Interessant hvad du skriver.

   Det er også blevet sagt, at Victor Gunnarssons klädsel stämte ind på mördarens.

   Radera
  7. Flickans beskrivning pekar bort från Avsan. Hon sa uttryckligen att mannen inte var polis.Det ter väl sig att vara en konstig utredningsmetodik att visa bilder på en person som man snarare borde utesluta från utredningen. Bl.a. har Lars Borgnäs sagt till mig personligen att vid kontakten med flickan, att hon dels var trovärdig men samtidigt att det definitivt inte är de moderate riksdagsmannen hon pekar ut.


   Är det rimligt att Sven Aners vidlyftiga fantasier ska styra ett professionellt polisarbete!?

   Radera
  8. Har inte hört talas om detta förut. Jag tror inte flickan visste vad han hade för yrke, så varför skulle hon sagt att han inte var polis såvida inte någon frågat henne om det. Om hon då sagt nej, betyder det ju inte att han inte kunde varit det, utan bara att, av hans yttre att döma: utan uniform, inte var det.
   Vad gäller det du påstår om Lars Borgnäs, så hade det varit av stor vikt att denna nyhet tagits upp tidigare i debatten, eftersom det ju skulle kunna visa att det faktiskt ej är Avsan!Det är ju så tyvärr, att även om flickorna känner igen honom som dekorimamannen, är det inte säkert de längre vågar medge det. Ett stort antal personer med någon form av anknytning till mordet har avlidit under mystiska omständigheter, där man då förklarat dödsfallen som olyckor eller självmord!

   Radera
  9. Tycker att du krånglar till det helt i onödan. Din analys verkar vara färgad av dina egna önsketänkanden.

   Konstiga dödsfall? Varför skulle en konspiration ta risken och mörda dessa relativt obetydliga och perifera personer?! Låter snurrigt och är mer till för göra dessa personer mer betydelsefulla än vad de är. Lite ankdammvarning över det hela.....

   Radera
  10. En av de "förolyckade", och i sanning en av de mest centralt placerade inblandade, heter Christer Pettersson. I den motarbetade tidningen DSM, som utges av Jan Gillberg,uppges att obduktionsprotokollet efter Christer har belagts med sekretess i 60 år! Av vilken annan anledning än att han mördades? (DSM, nr 4 2010, sid 26)

   Radera
  11. Tror inte ett dugg på det.

   Ham var väl fullständigt ofarlig för en konspiration och hade han varit det så de väl knäppt honom 15 år tidigare.

   En sönderdrogad narkoman......är imponerad av er aldrig sinande fantasi.

   Radera
 112. Utåtriktad skelning kan förklara glasögonen.

  SvaraRadera
 113. Vad tror ni.
  Finns lösningen på gåtan i utredningen?

  SvaraRadera
 114. Semesterfirare15 juni 2012 17:46

  Ja,om de har tagit med vad som ev. planerades några år i förväg. Kanske en alternativ planering av någon..

  SvaraRadera
 115. Frågan man kanske borde ställa sig, så här 26år efter Mordet.
  Skulle sanningen kanske göra mera skada än nytta om den kom fram?
  Jag har skrivit en hel del här på detta forum. Men desto mer man forskat i detta kring Palme Mordet, så blir man mer beslutsam för att lämna detta med Palme och jag tror ändå det är bättre om inte sanningen kommer fram.
  Svenska Folket verkar inte köpa det här med krille osv men samtidigt så verkar man accptera att läget är som det är och man verkar tycka det är bättre Mordet förblir olöst.
  Vi vet egentligen ingenting vad Palme har gjort, nu tycker jag inte det är ok att mörda folk men var Palme Spion eller nåt sånt så kanske det rättfärdigar att Mordet förblir olöst.

  SvaraRadera
 116. Jaså,minsann ?? Är det i så fall BRA,om det har funnits spioneri och svek i Sverige,och som därmed har fört både Sverige och omvärlden bakom ljuset ?? Det kan jag inte förstå. Sanningen ska ju göra oss fria. Sätt igång,ni som "vet". Svenskar eler danskar el. andra. Alla mår vi allra bäst av,att få leva i sanning. Sen om man känner förakt för ljusskygga offentiga,det är en annan sak. En sak,som bör komma fram, det är alla de,under årens lopp, som orättfärdigt plågades på Mentalsjukhus ,Psykkliniker ,och som blev stämplade som sinnessjuka, TROTS att de var friskare än andra. Finns kanske en koppling här..

  SvaraRadera
 117. Ett mord är ett mord, och det skall lösas i ett demokratiskt samhälle. Det kan ALDRIG rättfärdigas, för att personen ev. skulle bli belagd med anklagelsen, att vara spion.(Finns det någon dokumentation på det?).Den mörkläggning som skett, och sker,får bara som konsekvens , att Sverige inte längre är en Rättsstat.Varje Jurist som följt fallet genom åren,borde förfäras över den s.k. "Utredningen" av detta mord, och slutligen gå in och säga att nu får det vara NOG. Sätt ner FOTEN,och kräv att detta mord utredes på ett 100%-igt objektivt sätt.Svenska folket skall inte behöva acceptera, att bli behandlade som lättmanipulativa och lättledda "Byfånar".Jag föreslår att Sveriges Jurister går samman,och går till gemensam aktion, för att lösa detta, och det, för att visa, att Sverige minsann , fortsättningsvis också skall vara en Rättsstat.Svenska folket lägger inte in sådana värderingar, "Som vad som är bäst",de söker endast sanningen om mordet, vem som är anstiftare till det, och vem som är gärningsman, ingenting annat.

  SvaraRadera
 118. Der er ingenting som retfærdiggør, at man ikke skulle gøre alt for at prøve at løse mordet på Olof Palme. Det er noget vrøvl.

  SvaraRadera
 119. Hur vet du det?

  SvaraRadera
 120. Jeg forstår ikke dit spørgsmål.

  SvaraRadera
 121. Jag håller med Dig,Anonym !!

  SvaraRadera
 122. Ja. här går jag, Sven Anér, själv in. Jag har sysslat med annat ett tag. Jag delar självfallet de nyss skrivna åsikterna. Jag sade till Lena senast idag att det ibland kan finnas en tendens att glömma det iskalla mordet till förmån för det kringsnack som lägger sig över denna svåra händelse. Kringsnacket behövs förvisso, och jag bidrar onekligen själv, men det ä som sagt den grundläggande händelsen som aldrig får glömmas. Jag samarbetade för några 10-tal år sedan med den just bortgångne Hans Willius. Med Hans fick man kontakt, en samtalskontakt mellan fyra ögon, en muntlig kontakt som jag nästan aldrig får idag. Regeringsrepresentanter och myndigheter hatar mig, jag kan inte använda mildare ord, och det känns därför så skönt att möta era ibland beska, men ofta så kloka kommentarer.
  besöksfrekvensen är just nu c:a 300 besök per dag, vilka tillsammans bildar en tung ryggsäck för vår alltmer irriterade överhet.

  SvaraRadera
 123. Anonym skriver 17 juni 13:25 att Avsans kläder inte stämmer in på den flyendes (mördarens) kläder. Hur vet han det? Ägde inte AA någon lång rock?

  SvaraRadera
 124. Hur kan Leif Thell o Tomas Plitz få jobba kvar som poliser allt vad dom har gjort, misshandel o inblandade i PALME MORDET fy fan det stinker lång väg.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är de dömda för de brotten?!

   Radera
  2. Nej det är dom INTE O vi vet ju varför!!! finns mycket att läsa om dom i olika forum o sven aner bok affären Anti Avsan står mycket saker om dom, verkar vara trevliga poliser suck suck.

   Radera
 125. Alla har rätt till sin egen teori,men tänk om det är som FRU Palme säger att det var Christer. Jag säger inte att det är Christer, men den enda som vet vem det är ju FRU Palme. Hoppas nån gång att sanningen kommer fram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller Christer Andersson, inte Christer Pettersson!

   Radera
 126. Ja, eller Christer Andersson - inte Christer Petterssson.

  SvaraRadera

Läs sidan "Om kommentarer"